У Черкасах тренувалися протидіяти коронавірусу

У Черкасах тренувалися протидіяти коронавірусу

Практичні навчання для обласних лікарів, працівників держслужби з надзвичайних ситуацій та співробітників правоохоронних органів відбулися на території черкаського аеропорту 3 березня. Фахівці відпрацьовували алгоритм дій у випадку виявлення коронавірусу на Черкащині. Повідомляють в пресслужбі Управління охорони здоров᾿я Черкаської обласної державної адміністрації.

За легендою на власному авто із Борисполя до Черкас приїхала родина, яка відпочивала в Італії. Один із пасажирів мав симптоми коронавірусу. Їх зупинила поліція. На умовний виклик прибула бригада екстреної медичної допомоги. Лікарі продемонстрували виконання інструкцій щодо евакуації та ізоляції хворого: пасажира з підвищеною температурою (38,7 градусів) медики госпіталізували до інфекційної лікарні. Інших – відправили на обстеження.

У Черкасах тренувалися протидіяти коронавірусу

Далі працівники хіміко-радіометричної лабораторії за допомогою дезінфікувального засобу обробили транспортний засіб.

Керівник закладу Сергій Троцький зазначив, що співробітники обов’язково повинні одягнути спеціальні костюми, респіратор та окуляри для запобігання біологічних збудників.

За словами заступника начальника Управління з реагування на надзвичайні ситуації Олександра Горобця, якщо кількість хворих збільшиться, ситуацію контролюватимуть фахівці оперативно-рятувального штабу:

– Робочі місця в приміщенні обладнані телефонами та комп’ютерами, щоб кожен з представників служби міг оперативно та ефективно виконати обов’язки та передати відповідне доручення колегам.

– Завдання планових навчань – реалізувати чітку взаємодію служб цивільного захисту, які будуть задіяні в цій надзвичайній ситуації. Сьогодні фахівці продемонстрували алгоритми дій, які затверджені Міністерством охорони здоров’я України у випадку виявлення коронавірусної інфекції, – зауважив заступник голови Черкаської облдержадміністрації Юрій Лесюк.

У Черкасах тренувалися протидіяти коронавірусу

За його словами на Черкащині затвердили регіональний план протиепідемічних заходів та визначили дві госпітальні бази – Черкаську інфекційну лікарню та Уманську міську лікарню. Медичні заклади оснащені приймальними боксами (у Черкасах їх 17, в Умані – 12) та забезпечені засобами медичного призначення (спеціальним одягом, засобами захисту органів дихання, дезінфекційними та профілактичними препаратами).

Якщо кількість хворих в області збільшуватиметься, відбудеться перепрофілізація відділень в інших медзакладах. Створені три спеціалізовані бригади швидкої медичної допомоги.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x