Черкаські письменники читали свої твори школярам

Черкаські письменники читали свої твори школярам

У КЗ «Черкаська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат» черкаські дитячі письменники влаштували своєрідний марафон для школярів. Тетяна Брукс, Наталія Бонь, Ольга Месевря спілкувалися з дітками, читали їм свої твори і розповідали про те, як з᾿являються на світ нові книжечки. Про це інформує власний кореспондент «Нової Доби».

У Всесвітній день письменника Черкаська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів зустрічала незвичних відвідувачів. На гостини до дітей завітали письменниці Тетяна Брукс, Наталія Бонь, Ольга Месевря та видавчиня Юлія Чабаненко. Зустріч із учнівським та педагогічним колективами відбулася у рамках презентації дитячої суспільно-необхідної літератури, виданої коштом обласного бюджету.

Черкаські письменники читали свої твори школярам

– Зустрічі з письменниками та презентації книг у нас відбуваються регулярно, – розповідає видавчиня Юлія Чабаненко. – Вийшла книга – відбулася презентація. Зазвичай дитячі книжки презентуємо в Дитячій обласній бібліотеці. Але не всі діти можуть туди прийти. Тому й вирішили серію презентацій дитячих книг почати саме з цього закладу.

Протягом декількох годин гості спілкувалися із школярами, розповідали їм про процес створення книги, читали твори. Таня Брукс представила книгу «Правдива історія про сміливих Того і Болто», Ольга Мисевря читала дітям вірші зі збірки «Півник у вікні», а Наталія Бонь розповіла про те, як в неї виникла ідея написати «Бізнес-бойс із Веселівки».

Черкаські письменники читали свої твори школярам

– Сьогодні я презентувала діткам свою книжку «Бізнес-бойс із Веселівки», – розповідає дитяча письменниця Наталія Бонь. – Це повість. Вона реалістична, тут фентезі немає ніякого. Вона написана на майже правдивих подіях, які можуть відбутися з будь-ким у звичайнісінькому українському селі. Основний меседж, що діти вміють і можуть заробити гроші.

По завершенні спілкування, діти у подарунок отримали книги, а шкільна бібліотека поповнилася новими виданнями.

Черкаські письменники читали свої твори школярам

– Цей захід був надзвичайно цікавий для наших дітей, – розповідає директор школи Людмила Некористенко. – Хочемо висловити окрему подяку Чабаненко Юлії Анатоліївні за те, що вона запропонувала провести таку зустріч письменників у нашому закладі. Таким чином ми спонукаємо діток до навчання, читання, самостійного пошуку цікавої інформації, та саморозвитку. Також ми дуже раді співпраці з Ротарі-клуб Черкаси.

Черкаські письменники читали свої твори школярам

За словами заступниці директора школи Наталії Коваль, в їхньому закладі нині навчається понад 100 дітей. Діти вчаться з 1 по 9 клас. Про них піклується 38 педагогів, половина з яких мають корекційну освіту. Тут навчаються дітки не лише з Черкас, а й з області. Школярі з інших населених пунктів Черкащини, а таких майже половина, проживають у шкільному гуртожитку.

– Подібні літературні заходи не новинка для нас. Ми тісно співпрацюємо з письменниками, бібліотеками. Так, наша школа співпрацює і з бібліотекою для юнацтва імені Василя Симоненка. Її представники двічі на місяць приходять до нас і проводять з дітьми зустрічі, бесіди, вікторини, літературні читання. Також ми співпрацюємо з бібліотекою-філією № 2 для дітей по вулиці Сумгаїтській. Ми ходимо до них у гості, вони нам показують літературні новинки. Наші діти навіть мають можливість займатися в їхньому комп᾿ютерному класі.

Владислав Бедринець

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x