У держлісгоспах Черкащини вже висадили майже 400 гектарів лісу

У держлісгоспах Черкащини вже висадили майже 400 гектарів лісу

Сприятливі погодні умови, зокрема, теплий температурний режим та відсутність снігового покриву посприяли ранньому старту лісокультурної кампанії, яка цьогоріч розпочалася ще у лютому. Тож нині в усіх держлісгоспах області тривають лісопосадкові роботи. Загалом вже створено майже 400 гектарів лісових культур на території держлісфонду, інформують в обласному управлінні лісового та мисливського господарства. Повідомляють в Черкаській ОДА.

Відповідно до матеріалів проектування лісових культур на 2020 рік, по Черкаському обласному управлінню лісового та мисливського господарства заплановано провести лісовідновлення на площі 951,6 га, лісорозведення на площі 10,6 га, природне поновлення на площі 210,2 га. Всього відтворення лісів проведуть на площі 1172,4 га. У лісових розсадниках для цього вирощено понад 8,7 мільйонів сіянців, заготовлено 72 тонн лісового насіння.

Основними лісоутворюючими породами для області є сосна звичайна та дуб звичайний, висаджуватимуть й інші породи – модрину, ялину, горіх чорний та ін.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x