На Жашківщині ремонтують ділянку дороги «Київ – Одеса»

На Жашківщині ремонтують ділянку дороги «Київ – Одеса»

САД: Розпочався ремонт автодороги міжнародного значення М-05 Київ-Одеса у Жашківському районі. На ділянці км 143+028 – км 152+918 у Жашківському районі з 4 березня рух транспорту лівим проїздом (у напрямку Києва) перекрито. По правому проїзду він відбувається у реверсному режимі. Обмеження руху автотранспорту введено у зв’язку з початком поточного середнього ремонту ділянки автодороги М-05 Київ-Одеса. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

На автодорозі М-05 облаштовано необхідні тимчасові дорожні знаки, інформаційні панно та інші технічні засоби організації руху (відповідно до Схеми об’їзду, погодженої з Управлінням патрульної поліції у Черкаській області).

Поточний середній ремонт ділянки автодороги М-05, протяжністю майже 9,9 км, буде проведено у Жашківському районі від кордону з Київською областю і до закінчення міста Жашків у напрямку Умані. Минулого року було поточний середній ремонт цієї ділянки проведено на правому проїзді (у напрямку Одеси).

4 березня підрядною організацією розпочалися роботи із демонтажу старого асфальтобетонного покриття – проводиться його фрезерування. Під час проведення поточного середнього ремонту ділянки автодороги М-05 буде проведено укріплення та підсилення існуючого дорожнього одягу, укріплено узбіччя та влаштовано водовідведення з проїзної частини автодороги. Буде влаштовано новий вирівнюючий та верхній шар асфальтобетонного покриття, з’їзди з автодороги.

По завершенню робіт з влаштування нового дорожнього покриття, влаштують нову дорожню розмітку холодним пластиком, острівці безпеки, встановлять нові дорожні знаки та встановлять нове дорожнє огородження.

Технічний нагляд за проведенням робіт здійснюють спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП «Дорожній контроль якості».

Дорожнє покриття по всій протяжності автодороги М-05 Київ-Одеса опинилося у неналежному стані через багато факторів, які не залежать від дорожників. Внаслідок тривалої експлуатації, через недостатність фінансування дорожньої галузі протягом останніх десятиріч, порушення міжремонтних термінів, інтенсивний рух великовагового транспорту та понаднормове завантаження вантажівок, що їздять цим маршрутом, дорожнє покриття автодороги М-05 Київ-Одеса зазнало значних руйнувань і потребує відповідних ремонтних робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x