У Черкасах відбулася виставка для вчителів

У Черкасах відбулася виставка для вчителів

5 березня на базі КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» (далі – ОІПОПП) відбулася виставка-форум «Нова українська школа: сьогодні – завтра». До участі в заході долучилися представники 15 виробників обладнання для Нової української школи, а також учителі, директори закладів освіти, керівники органів управління освіти, завідувачі методичних служб. Повідомляють в Департаменті освіти і науки Черкаської ОДА.

Захід також відвідали голова ОДА Роман Боднар, заступник голови ОДА Юрій Лесюк, завідувач сектору науково-методичного забезпечення STEM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України Оксана Лозова, т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник директора Департаменту Оксана Сімушіна.

У Черкасах відбулася виставка для вчителів

Відкрила роботу виставки ректор ОІПОПП Наталія Чепурна, яка запропонувала переглянути відеоролик про досягнення освітян Черкащини, зокрема, що стосується упровадження положень Концепції Нової української школи, реалізації обласних програм «Інноваційні школи Черкащини» та «Шкільний автобус», створення ефективної мережі опорних шкіл, впровадження інклюзивної освіти, застосування STEM-технологій в освітній сфері.

Звертаючись до присутніх, голова ОДА відзначив: «Сьогодні відбувається надзвичайно важлива подія – представники фірм-виробників навчального обладнання представлятимуть свої досягнення, результати роботи, які освітяни використовуватимуть для підвищення якості освіти. Важливість освіти у нашому суспільстві важко переоцінити і оскільки цивілізація розвивається, ми повинні розуміти, що світ на сьогодні це не тільки про знання, освіта сьогодні – це про вміння дитини мислити, визначати пріоритети, фокусувати свою увагу, комунікувати, налагоджувати ефективні стосунки».

Принагідно Роман Миколайович визначив освітню галузь серед пріоритетів державної влади: «Уряд і Президент приділяють надзвичайно велике значення реформі освіти і ми знаємо, що в цьому році в державному бюджеті передбачено 132 млрд гривень на освіту, а це на 15 млрд більше, ніж у минулому році. Для Черкаської області виділено 250 млн. гривень.

У Черкасах відбулася виставка для вчителів

Крім того, запроваджений проект «Спроможна школа для кращих результатів», що буде спрямований на будівництво та реконструкцію шкіл, створення комфортного освітнього простору, що сприятиме кращому засвоєнню знань і формуванню світогляду. Це надасть можливість учням ставати більш конкурентними у сучасному світі».

– У мене дуже велика надія на вас, досвідчених, високоінтелектуальних людей, які формують цінності, ту парадигму мислення, від яких залежить успіх у житті, успіх держави. Впевнений, наші прийдешні покоління будуть ще більш успішними, ніж ми, – резюмував Роман Миколайович, звертаючись до освітян.

Оксана Лозова зупинилася на принципах STEM-освіти у рамках реформи Нова українська школа. Принагідно відзначила високий рівень діяльності обласного центру STEM-освіти, що функціонує на базі ОІПОПП.

У Черкасах відбулася виставка для вчителів

У розрізі тематики заходу присутні мали нагоду обговорити актуальні питання, зокрема: вартість навчального обладнання, соціальні ініціативи виробників засобів навчання. Також колеги поділилися власним досвідом використання сучасних інноваційних STEM-технологій, впровадження досвіду інших країн в парадигму освітньої системи України.

У рамках виставки-форуму відбулися презентації навчального обладнання, майстер-класи зі STEM-освіти, інноваційних технологій в умовах НУШ тощо.

У Черкасах відбулася виставка для вчителів

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x