На свій день народження до Черкас завітав… Тарас Шевченко

На свій день народження до Черкас завітав… Тарас Шевченко

Сьогодні в Черкасах відбувається низка цікавих заходів, приурочених до дня народження великого поета. Під час одного з них, до Будинку культури ім. Ів. Кулика прийшов і прочитав кілька власних віршів сам поет. Щоправда, дехто вважає, що це був загримований відомий в Черкасах поет Олексій Юрін. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

Зранку активісти поклали квіти до пам\’ятника Тарасу Шевченку. Потім в будинку культури імені Кулика відбулася виставка «Ше в Че». Згодом черкасці читали вірші поета під час марафону віршочитців у будинку культури імені Кулика. На цю частину заходу завітав сам Тарас Шевченко і прочитав свій твір.

– Хочеться якось урізноманітнювати заходи святкування дня народження Шевченка. Не хочеться, щоб вони були стандартними, – відзначила одна з організаторок заходу, членкиня виконавчого комітету (на громадських засадах) Черкаської міської ради Діана Тяско. – Я вважаю, що день народження Шевченка має бути загальнонаціональним святом і не повинно бути жодних упереджень щодо фантазій на тему Шевченка. Звичайно все повинно мати певну межу, але не потрібно боятися робити Шевченка ближчим до людей.

Фоторепортаж із заходу можна переглянути тут.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x