На Черкащині відзначили 206-у річницю від дня народження Шевченка

На Черкащині відзначили 206-у річницю від дня народження Шевченка

9 березня у селах Моринці та Шевченкове відбулися святкові заходи з нагоди 206-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка. У заходах узяли представники обласної, сільські голови, жителі Звенигородщини. Повідомляють в Черкаській ОДА.

Учасники заходів провели церемонію покладання квітів до пам’ятників Т.Г. Шевченку та Материнству у с. Моринці, до пам’ятника Т.Г. Шевченку, могил батька та матері Великого Кобзаря у с. Шевченкове. Керівники області та району запалили свічки у каплиці святого Тарасія на території Моринського меморіального комплексу Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» та оглянули виставку «Людям дав я «Кобзаря»» з фондів заповідника до ювілеїв «Кобзаря» Тараса Шевченка.

У приміщенні Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» відбулася виставка оригіналів робіт художника-ілюстратора «Кобзаря» Тараса Шевченка Михайла Микешина у літературно-меморіальному музеї Т.Г. Шевченка Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» «Нас єднає Шевченкове слово».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x