У Черкасах створюють новий парк

У Черкасах створюють новий парк

На березі Дніпра у Черкасах, поряд із улюбленим серед черкасців та гостей міста місцем відпочинку – «Долиною троянд», створюють ще один парк. Він називатиметься «Молодіжний». Саме таку назву обрали серед варіантів, які запропонували жителі Черкас під час опитування, яке минулоріч провела міська влада. Про це «Нова Доба» дізналася в пресслужбі Черкаської міської ради.

«Раніше ця територія перебувала в оренді, потім угода була скасована. Це місце було занедбаним і засміченим. Тож під час наради із міським головою Анатолієм Бондаренком було ухвалене рішення створити тут парк. Процес розпочався. Міськвиконком і міська рада ухвалили рішення про створення об’єкту природно-заповідного фонду – парку «Молодіжний», нині він перебуває на балансі облради і очікує рішення про занесення до природно-заповідного фонду України», – повідомив начальник відділу екології Володимир Гусаченко.

Парк матиме територію у 7,5 га. Нині проведене розчищення більшої частини парку і розпочато озеленення. Висаджена алея платанів, сосни, ялини і дерева листяних порід. Близько 150 дерев тут планують висадити 20-21 березня під час проведення Всеукраїнської акції «Озеленимо Україну».

«Також є ідея створити тут «Алею молоді». Щоб випускники шкіл, замість того, щоб запускати у повітря кульки, висаджували дерева у цьому парку. Сподіваємося, така традиція приживеться серед черкаських випускників», – розповів Володимир Гусаченко.

Нині виготовляється ескізний проект парку, який потім буде винесено на розгляд громадськості, і жителі міста зможуть внести свої пропозиції.

«Створення парку «Молодіжний» – це ще один етап на шляху перетворення Черкас на найзеленіше і найквітучіше місто. Нещодавно ми висадили новий розарій у «Долині троянд», ведуться роботи із реконструкції скверу «Юність». Моя мета, як міського голови, разом з командою зробити все для того, щоб Черкаси були комфортними і привабливими не лише для місцевих жителів, а й для туристів», – зазначає міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x