На Корсунщині висадили до півсотні гектарів лісу

На Корсунщині висадили до півсотні гектарів лісу

У Корсунь-Шевченківському лісгоспі триває лісокультурна кампанія, наразі вже заліснили ділянки загальною площею 46 га, висадивши при цьому 306 тисяч сіянців сосни звичайної. Повідомляють в пресслужбі Черкаської ОДА.

Окрім того, корсунь-шевченківські лісівники вже створили плантацію новорічних ялинок загальною площею 2 га, висадивши 9 тисяч сіянців сосни звичайної та 1 тисячу сіянців ялини звичайної.

Загалом цьогоріч підприємство планує провести лісовідновлення на загальній площі майже 100 гектарів. Буде проведено сприяння природному відновленню лісу на площі 1 гектар та лісорозведення на площі 2 гектари на землях державного лісового фонду.

Лісовідновлювальні роботи проводяться, як ручним, садіння під меч Колесова, так і механізованим способами. При цьому механізовані роботи складають не менше тридцяти п’яти відсотків від за планового.

За словами корсунь-шевченківських лісівників, перед садінням на лісові ділянки верхня частина посадкового матеріалу обробляється фунгіцидом, а коренева система – інсектицидом та абсорбентом. Це дає можливість у перший рік досягти більшої стійкості рослин до захворювань та уникнути пошкодження кореневої системи шкідниками, й у такий спосіб досягти максимальної приживлюваності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x