Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Як ставляться жителі Черкас до хвороби, яку в народі вже встигли назвати чумою нинішнього століття? Чи потрібно було вводити карантин і які наслідки він матиме? Із такими запитаннями звернулися кореспонденти «Нової Доби» до черкащан.

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Микола Ященко, пенсіонер
– Я геть не переживаю з цього приводу, бо впевнений, що не захворію. Ті заходи, що зараз проводять, підтримую. Думаю, вони допоможуть вберегти багатьох людей від захворювання, адже їх розробляли розумні люди, вчені медики. А взагалі наш народ дуже витривалий, тому обов’язково справиться і з цією хворобою. Скажімо, 1920 року Україну косив тиф. Тоді загинуло дуже багато людей. Навіть мій дід помер в селі отут за 8 кілометрів від Черкас. Але в той час не було геть медицини, люди лікувалися народними методами, як могли. І вижили. Зараз все набагато краще, тому вважаю, що все буде добре.

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Інна Молнар та Вікторія Біжко, студентки
– Мені здається, що в цій ситуації більше диму, ніж самого вогню, – говорить Інна.
– Я теж в це не дуже вірю, бо така людина, що поки сама не побачу, і не пересвідчуся, то вірити не буду до кінця, – приєднується Вікторія.
– Тому ми радіємо, ходимо скрізь, відпочиваємо і просто насолоджуємося таким подарунком влади як карантин.
– Разом з тим до профілактичних заходів ставимося дуже уважно. Миємо частіше руки, купили антисептики, спирт. Якщо й не від цього вірусу, то від всіх інших це врятує. Кажуть же, що береженого і Бог береже.

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Філіп, інженер з Бельгії
– Я думаю, що насправді цей вірус не діє, не працює, чи, як це сказати українською… не існує. Справжній коронавірус і те, чим нас лякають, це зовсім різні речі. Пандемії як такої не існує. А існують економічні проблеми, існує криза на рівні світового ринку. Існує дуже багато різноманітних проблем, про які звичайна людина і не здогадується. Оцей вірус дуже добре закриває всі ці проблеми. Доказ хочете? Просто візьміть статистику. Якщо говорити про звичайнісінький грип, то лише за цей рік є сотні людей, які померли через нього. А від коронавірусу померли одиниці. То чому ж про нього так багато говорять?

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Тома Томасян, студентка
На мою думку, значення коронавірусу дуже перебільшене в нашому суспільстві. Через нього дуже багато шуму. В принципі є багато інших хвороб, якими заражені дуже багато людей. Вони значно небезпечніші і значно швидше поширюються, тільки про це мало хто говорить. А через цю хворобу підняли занадто великий шум, або як кажуть зараз, хайп. Тому для мене вона лишається десь там в інтернеті, дуже далеко. Чи вірю я в те, що заходи, які в нас проводяться, допоможуть врятуватися від цього вірусу? А в нас проводяться якісь заходи? Я не чула. Лише шум навколо неіснуючої проблеми.

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Антон Біленький, вчитель музики по класу фортепіано
– Якщо кількома словами, то для мене вся ця паніка – це просто залякування населення. По телебаченню кожен випуск новин все більше нагнітається паніка. А людей і так зараз дуже легко налякати. Ні, не без того, щоб щось було, але ж не в такій мірі. Щоправда самі профілактичні заходи, я вважаю, дуже корисні. Хоча б тому, що в зимовий період є підвищений рівень інфекційних захворювань. Люди різні бувають, хтось дотримується гігієнічних правил, хтось ні. А таким чином стежитимуть за собою більше. До карантину ставлюсь двозначно. З одного боку, розумію, що це вимушена міра, а з іншого, це створить додаткові проблеми. Школи закривають, університети, потім доведеться наздоганяти програму, по вихідним відпрацьовувати.

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Мирослава Дика, підприємець
– Важко сказати, чи справді існує ця хвороба, чи її вигадали. Але, на мою думку, в будь-якому випадку профілактичні заходи не зашкодять. Особливо якщо врахувати, що їх запроваджують не лише в Україні. В мене подружка в Італії, то вона говорить, що в них все набагато серйозніше в цьому плані. Їдальні, кафе, театри зачинені, в супермаркет пускають лише по декілька чоловік. Якщо збирається черга, поліція контролює, щоб відстань між людьми була не менше метра. Те, що ввели карантин, думаю, добре. Це правильно, що зробили обмеження, щоб люди спокійні були, сиділи вдома, і менше виходили на вулицю.

Що черкащани думають про коронавірус? (ОПИТУВАННЯ)

Ніна Сидоренко, поетеса
А я на всі ваші запитання хочу відповісти одним власним віршем:
Станьте в шеренги брати волелюби.
Козацької слави земля не забуде.
Всім нащадкам нашим воля до снаги
Підіймаймо ж браття вище хоругви!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x