Чотирьох черкащан номінують на «Спортивний Оскар» України

Чотирьох черкащан номінують на «Спортивний Оскар» України

Національний олімпійський комітет визначив кращих із кращих спортсменів України. Вперше за час існування церемонії номінованими на спортивний Оскар стала рекордна кількість черкаських спортсменів – одразу четверо. За інформацією відділення НОК України в Черкаській області.

За свої високі результати на змаганнях минулого року в номінаціях були представлені Назар Чепурний, Анастасія Сапсай, Нікіта Руслов та Іван Ткаченко. Вони опинилися серед 30-ки претендентів з усієї України на звання спортивного Героя. Ці спортсмени прославляють Черкащину та Україну в усьому світі. Тепер їхні імена прозвучали й на всеукраїнській церемонії Герої спортивного року та вписані в її історію.

Нагадаємо про їхні здобутки:

Назар Чепурний – чемпіон світу (вправа на перекладині) і срібний призер чемпіонату світу (командні змагання) серед юніорів зі спортивної гімнастики, володар 3-х золотих (командні змагання, вільні вправи, вправи на коні) і срібної (вправи на кільцях) нагород ХV літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю (17 років). про свої амбітні плани Назар голосно заявив ще 2018-го року, коли виборов золоту і срібну нагороди на ІІІ літніх Юнацьких олімпійських іграх в Буенос-Айресі. Тренує спортсмена Ірина Надюк. Він представлений в номінації «Зірка, що сходить».

Анастасія Сапсай – чемпіонка світу і ІІ Європейських ігор з самбо, срібна призерка чемпіонату Європи з самбо. Анастасія перемогла на ІІ Європейських іграх в Мінську та згодом підкорила ще одну вершину – перемогла на чемпіонаті світу в Сеулі. Тренує її Володимир Римар. Спортсменка представлена в номінації «Разом з олімпійцями (неолімпійські види спорту).

Іван Ткаченко, Нікіта Руслов у складі чоловічої збірної команди з баскетболу 3х3 до 23 років – срібні призери чемпіонату світу U23, що відбувся в Ланьчжоу. Тоді у складі команди продемонстрували блискучу майстерність, зійшли на другу сходинку п’єдесталу і довели, що є одними зі світових лідерів у баскетболі 3х3. Вони номіновані як «Найкраща команда з ігрових видів спорту (збірна)».

За останні роки відзначений на церемонії Герої спортивного року від Черкащини був чемпіон Олімпійських ігор в Токіо-1964 Андрій Хіміч. Він здобув нагороду “Спортивна слава України” за підсумками 2016 року. Того ж року номінованим на звання кращого в номінації “Народний вибір. Найкращий спортсмен року-2016” був срібний призер Олімпійських ігор в Ріо -2016 Сергій Куліш.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x