У Черкасах почали обробляти маршрутки від коронавірусу

У Черкасах почали обробляти маршрутки від коронавірусу

У понад 200 автобусах всіх перевізників міста щодня розпилюватимуть засоби, що знищують віруси. Дезінфекцію проводить управлінська компанія «Нова якість». Їх оброблятимуть за такою ж схемою, як і тролейбуси. Обробка триватиме кожного дня з 18:00 до 24:00. Дезінфекція маршруток перевізників «Черкасиавтотранс», АТП 17127 та «Чарз-Авто» здійснюватиметься на їхній базі. Решта – на території управлінської компанії. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Коли в місті почали серйозно говорити про хворобу, ми написали листа міському голові, що в нас є відповідне обладнання і техніка і ми готові працювати. Спочатку нас залучили до обробки тролейбусів, а потім місто прийняло рішення, що потрібно обробляти й інший громадський транспорт, – розповідає засновник управлінської компанії «Нова якість» Андрій Бортник. – Працюємо без вихідних. Якщо буде потрібно, ми готові проводити обробку кожного транспортного засобу по кілька раз на добу.

Коли машина обробилась, вона стає стерильною. Після кожного рейсу працівники перевізника протиратимуть техніку власними силами. а раз на добу доки немає підтверджених випадків коронавірусу буде застосовуватися комплексна дезінфекція.

У Черкасах почали обробляти маршрутки від коронавірусу

Щодня обробляти планують понад 200 автобусів всіх черкаських перевізників. Для цього використовують спеціальну техніку: електричні розбризкувачі та парову гармату.

– Розбризкувач діє за тим же принципом, що й звичайний ручний оприскувач, яким селяни обробляють городи, але діє значно інтенсивніше і покриває значно більшу площу, оскільки оснащений електричним двигуном. Ми використовуємо його коли потрібно обробляти транспорт, що перебуває в рейсі, або має виїжджати на лінію. Дрібні краплинки відразу осідають на поверхню і не завдають жодної шкоди людям, які зараз зайдуть в салон, – говорить дезінфектор компанії «Нова Якість» Анатолій Глухов. – Увечорі, коли машина вже з’їжджає з лінії, ми застосовуємо парову гармату. Вона діє по іншому. В ній є бензиновий двигун, який створює реактивну тягу. Цей засіб автономний і не потребує підключення до електричної мережі. Її ефективність вище, але й розход препарату більший. Вона розігріває препарат, випаровує його, а потім розпиляє пару. Після застосування гармати в салоні перебувати людині не бажано протягом години, поки пар повністю не осяде на поверхню. Це якщо застсовувати засоби на основі хлору. Ми ж використовуємо препарат «Аргенвіт» на основі срібла. Він взагалі не шкідливий для людини. Плюси ж гармати в тому, що вона діє значно швидше та ефективніше за розбризкувач, адже пар проникає туди, куди рідина не може потрапити.

Владислав Бедринець

Фоторепортаж із заходу можна переглянути за цим покликанням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x