Четверо осіб потрапили до міської лікарні з підозрою на коронавірус, результат – негативний

Четверо осіб потрапили до міської лікарні з підозрою на коронавірус, результат – негативний

Станом на 17 березня в стаціонарі міської інфекційної лікарні перебуває 61 хворий, із яких 17 дітей. У 24 пацієнтів встановлений діагноз – гостра респіраторна вірусна інфекція. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook міський голова Анатолій Бондаренко.

«Продовжую інформувати вас про ситуацію із коронавірусною інфекцією в нашому місті.
Станом на 17 березня в стаціонарі міської інфекційної лікарні перебуває 61 хворий, із яких 17 дітей. У 24 пацієнтів встановлений діагноз – гостра респіраторна вірусна інфекція. 4 особи поступили до лікарні з підозрою на коронавірус. Троє черкащан та один житель Сміли. Вони були перевірені експрес-тестами, висновки – негативні, проте проводяться дообстеження в обласному лабораторному центрі.
Для запобігання поширення епідемії в Черкасах учора депутати ЧМР виділили близько п’яти млн грн на закупівлю необхідного обладнання для інфекційної лікарні. Крім того, передбачили кошти для доплат медикам, які безпосередньо працюватимуть у зоні ризику.
Виконавчий комітет Черкаської міської ради ухвалив низку рішень про обмеження роботи об’єктів громадської інфраструктури.

Що це значить?
Торгово-розважальні центри, тренажерні зали, фітнес-клуби, салони краси, кінотеатри, музеї, черкаський зоопарк та інші об’єкти міста, де одночасно можливе скупчення великої кількості людей, припиняють працювати на період карантину.
Продовольчі та зоомагазини, аптеки, автозаправні станції – продовжать свою роботу, водночас, наголошую на важливості дотримання безпечної дистанції між відвідувачами, а це – 1,5–2 метра. Адже зупинити розвиток епідемії ми можемо лише перервавши ланцюжок інфекції – тобто зменшивши кількість контактів між людьми.
Тому прошу жителів Черкас дотримуватися правил карантину, максимально самоізолюватися, особливо – це стосується тих людей, які нещодавно приїхали з країн, де зафіксовано хоча б один випадок захворювання», − йдеться у пості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x