Відомі люди світу, які захворіли на коронавірус

Відомі люди світу, які захворіли на коронавірус

Існує відомий вираз, який відбиває значення винаходу револьвера системи Кольт для становлення демократії в США: «Господь Бог створив всіх людей різними, але полковник Кольт зробив їх рівними». Останнім часом стало зрозумілим, що рівними людей може зробити не лише доступна зброя, а й епідемія. Коронавірус крокує планетою – хворобу підхоплюють не лише звичайні люди, а й знаменитості зі світу кіно, спорту, політики.

Стало відомо, що вірус виявили у британського актора Ідріса Ельби та норвежця Крістофера Хів\’ю, відомого за роллю Тормунда в серіалі «Гра престолів». Обидва актори повідомили у соцмережах, що почуваються добре, проте разом із родинами перебувають вдома на самоізоляції. «Без паніки», – закликав Ельба своїх прихильників у твіттері.

Ельба і Хів\’ю – не перші актори, які підхопили коронавірус. До цього про зараження розповіла американська актриса українського походження Ольга Куриленко, найбільш відома за роллю «дівчини Бонда» в екранізації 2008 року. «Хворію вже майже тиждень. Температура і слабкість – мої основні симптоми. Будьте обережні й ставтесь до цього серйозно», – написала вона в інстаграмі.

Згодом про зараження повідомила й 26-річна акторка Рейчел Метьюз, яка зіграла одну з основних ролей у стрічці «Щасливий день смерті».

Відомі люди світу, які захворіли на коронавірус

Тим часом Том Хенкс та його дружина, акторка Ріта Вілсон, які підхопили коронавірус під час зйомок в Австралії, повідомили, що вже пройшли курс лікування. Їх виписали з лікарні, наразі подружжя перебуває в самоізоляції.

Не оминув коронавірус і світ спорту. Через спалах хвороби на паузу поставили спортивні змагання в багатьох країнах – від футболу й баскетболу до хокею і тенісу. Одними з перших спортсменів, в яких виявили коронавірус, були футболісти Маноло Габбіадіні з італійської «Сампдорії» і одноклубник Кріштіану Роналду, гравець «Ювентуса» Даніеле Ругані. Далі про позитивний тест на хворобу розповів гравець «Фіорентини» Патрік Кутроне. Усі троє грають в Італії, де вирує найбільший спалах коронавірусу в Європі.

Хворобу діагностували і в головного тренера лондонського «Арсеналу» Мікеля Артети. Весь основний склад команди і персонал клубу, що мали контакти з Артетою, відправили на двотижневу самоізоляцію. «Я дуже розчарований, – розповів тренер «Арсеналу». – Я здав тест, коли почувався погано. Повернуся до роботи, як тільки мені дозволять».

Відомі люди світу, які захворіли на коронавірус

Позитивний результат також показав тест гравця лондонського «Челсі» Каллума Гадсона-Одойя – втім, після тижневої самоізоляції футболіст повідомив про одужання. Гравець «Челсі» Каллум Гадсон-Одойя каже, що вже одужав від хвороби

На самоізоляції перебувають і гравці іспанської «Валенсії» – за попередніми даними, коронавірус виявили в 35% футболістів та персоналу клубу. Серед них – аргентинець Есек\’єль Гарай і француз Ельякім Мангала.

Минулого тижня на карантин також відправили усіх футболістів мадридського «Реалу» – після того, як коронавірус виявили в гравця баскетбольної команди «Реалу» Трея Томпкінса: обидві команди могли перетинатися на території спільного тренувального комплексу.

Поєдинки НБА скасували після того як хворобу підхопив гравець «Юта Джаз» Руді Гобер, згодом підозра на коронавірус підтвердилася і в його одноклубника Донована Мітчелла.

Уникнути зараження не змогли й політики та держслужбовці в багатьох країнах. Коронавірус діагностували в заступниці міністра охорони здоров\’я Британії і члена парламенту Надін Дорріс. Вона розповідала, що в якийсь момент почувалася «досить кепсько», але припустила, що «найгірше вже позаду».

Також підозра на Covid-19 підтвердилася у міністра внутрішніх справ Австралії Пітера Даттона – політика поклали до лікарні, він розповідав, що почувається добре.

Серед заражених і головнокомандувач збройних сил Польщі Ярослав Міка. Хворобу виявили після того, як він повернувся з Німеччини.

Відомі люди світу, які захворіли на коронавірус

Коронавірус – в дружини Джастіна Трюдо, в нього самого симптомів хвороби немає.

До цього позитивний результат на коронавірус показав тест Нікола Дзингаретті, лідера Демократичної партії Італії, яка входить до правлячої коаліції.

На самоізоляції перебуває прем\’єр-міністр Канади Джастін Трюдо – упродовж двох тижнів він працюватиме з дому, оскільки коронавірус виявили в його дружини Софі Грегуар-Трюдо. У пресслужбі прем\’єра запевняють, що вона почувається добре. В самого прем\’єра симтомів хвороби немає.

Днями коронавірус «підчепив» і український політик. У депутата Верховної Ради з групи «Довіра» Сергія Шахова, який нещодавно повернувся з Європи, підтвердили коронавірус. Про це він повідомив в своєму Facebook. «Взяли аналізи на коронавірус. Тільки сьогодні зателефонували мені з лабораторії, сказали, що підтверджується коронавірус. Одразу хочу всім зазначити: це не так страшно, як його малюють», – заявив він. За його словами, почувається він добре. Хвороба почалася з підвищення температури, політик одразу викликав лікарів та здав аналізи. Шахов запевнив, що дотримується самоізоляції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x