ТОП-10 фактів до Міжнародного дня щастя

ТОП-10 фактів до Міжнародного дня щастя

Сьогодні – Міжнародний день щастя. Цей день проголосила ООН 2012-го року. Таку дату обрали не випадково. Завтра, 21 березня, – день весняного рівнодення. Практично в усьому світі день дорівнює ночі. Це символ рівності усіх жителів планети, вважають в ООН. Пропонуємо вашій увазі 10 цікавих фактів про щастя.

1. Найщасливіша країна – Норвегія. Такі дані звіту всесвітнього щастя World Happiness Report 2017. До п\’ятірки також увійшли Данія, Ісландія, Швейцарія та Фінляндія. Цього року Україна опинилася на 132-му місці серед найщасливіших країн. Попереду – Гана, позаду – Уганда. На останньому, 155-му місці рейтингу, – Центральноафриканська Республіка.

2. Найщасливіший вік – 23 і 69 років. Це результати дослідження психологів із Центру економічних досліджень при Лондонській школі економіки. 23-річні люди сповнені надій та амбіцій. Крім того, до цього віку їх не спіткав досвід, через який рівень очікуваного міг би зменшитися. Жінки і чоловіки у 69 років набувають вміння не шкодувати про минуле. Це дарує їм справжнє задоволення.

3. Щастя має власну ціну. Найдешевше щастя в Ізраїлі – $4491 на людину, а найдорожче в Катарі – $14 609. Свої підрахунки експерти робили, ґрунтуючись на рівня життя, даних Світового банку про ВНП на душу населення.

4. В організмі людини є ген щастя. До таких висновків прийшли науковці Лондонської школи політології і економіки. Ген щастя назвали 5-HTT. Він контролює поширення серотоніну нервовими клітинами. У людей є дві копії такого гена – по одному від кожного з батьків.

5. Для повного щастя достатньо сексу один раз на тиждень. Це результати дослідження канадських науковців з Університету Торонто. Задля цього вчені опитали 355 респондентів та спостерігали за 2400 подружніми парами, які перебувають у шлюбі 14 років.

6. Щастя пахне свіжоспеченим хлібом. Такі результати дослідження індійських вчених. Далі йде запах чистої постільної білизни та свіжоскошеної трави.

7. Щоб стати щасливішим, потрібно цілуватися не менше 20 с. Під час поцілунку виділяється багато гормону щастя – окситоцину та ендорфінів. Це гормони чудового настрою. Про це свідчать дослідження ВООЗ. Вона з 1981 року досліджує вплив поцілунків на організм.

8. Британські науковці з приватної дослідницької компанії The Mind Lab виявили колір щастя. Чоловіків роблять щасливими блакитні та зелені кольори, а жінок – блакитний, фіолетовий та помаранчевий.

9. Для відчуття щастя потрібно обійматися не менше 8 разів на день. \”Нам щодня потрібні чотири обійми для виживання. Вісім обіймів – для підтримки нашого здоров\’я і гарного самопочуття. 12 обіймів потрібно для зростання і почуття власної гідності\”, – каже американський психотерапевт Вірджинія Сатир.

10. Для щастя потрібно не менше 10 друзів, переконані американські соціологи. За словами науковців, справжнім другом людина може назвати тільки 3 з усього списку товаришів. Саме ці люди підтримають і допоможуть у скрутну хвилину.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x