Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний

Днями «Нова Доба» робила підбірку світлин закладів та підприємств, що перейшли в режим роботи під час карантину. У продовження цієї теми ми детальніше проаналізували діяльність підприємств, що працюють в області і за її межами. Як виявилося, є дуже багато соціально-відповідальних організацій, які змогли пристосуватися до нових умов життя. Більше того, вони не просто виживають в нових умовах, а й піклуються про своїх клієнтів.

Одні підприємства налагоджують свою роботу так, щоб не наражати зайвий раз на небезпеку своїх клієнтів. Наприклад, досить відома на Черкащині компанія «Венето Черкаси». «Шановні клієнти! В зв᾿язку з карантином ми змушені тимчасово закрити салон «Венето» (Чигиринська, 15) для загального відвідування, – пишуть на офіційній сторінці компанії у Фейсбук. – АЛЕ НАША КОМАНДА ПРАЦЮЄ !!! Ми переходимо в режим персональних консультацій. Тому, якщо ви хочете придбати або протестувати нашу продукцію – телефонуйте. За телефонами можна: 1. Отримати телефону консультацію стосовно нашої продукції; 2. Домовитись за доставку товару ( доставка товару працює в звичайному режимі. Доставка будь-якого товару в даний період безкоштовна.); 3. Домовитись про персональну консультацію в салоні (салон відкриють саме для вас, щоб ви змогли протестувати товар. В даний час в салоні нікого, крім вас і менеджера не буде); 4. Дізнатись актуальну інформацію стосовно раніше замовленого вами товару. Бажаємо здоров\’я!!!

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний

Інші організації напряму допомагають хворим, як потенційним, так і тим, що вже перебувають на лікуванні. Наприклад, ПрАТ «Шполянський завод продтоварів» подарував місцевій лікарні концентратори кисню.
«Посильна допомога від нашого колективу, концентратори кисню – вже в місцевій лікарні. Долучайтесь до добрих справ!» – пишуть на сторінці в ФБ організації.

Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» (МХП) виділяє 14 млн грн на боротьбу з коронавірусом у Черкаській області. «19 березня представники Черкаської ОДА та агрохолдингу МХП розробили оперативний план дій для протидії поширенню коронавірусу. На сьогоднішній день створена комісія, в найближчі дні буде створений штаб. Пріоритетним завданням на сьогодні є закупка першочергового обладнання для лікарень та засобів індивідуального захисту. МХП виділяє на це близько 14 млн грн», – зазначають у пресслужбі МХП.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний

Дехто з підприємців допомагає не лише лікарям, а й тим трудівникам, про існування яких нерідко забувають, хоча вони нині теж перебувають на передовій – журналістам.
«Дякуємо Віктору Євпаку за підтримку команди Суспільного Черкас!, – написала в пості на своїй сторінці в Фейсбуці одна з журналісток Анна Іщенко. – Сьогодні черкаський підприємець передав журналістам, операторам та техпрацівникам телерадіокомпанії 500 одноразових масок, 5л антисептичного засобу та безконтактний термометр. Продовжуємо підтримувати один одного і працювати 24/7 для оперативного інформування жителів міста та області.

Підприємства, які за умовами карантину, не зачинилися, також дотримуються вимог. Скажімо в продуктових магазинах «Деликат» касири і персонал одягнені в рукавички та захисні маски. На дверях висять оголошення та плакати, які закликають покупців серйозно ставитися до пропонованих заходів і зберігати спокій.

Практично в усіх аптеках міста діють правила, що забороняють відвідувачам наближатися один до одного ближче, ніж на відстань до 1,5 метра. Люди стоять в черзі до каси так, як раніше збиралися перед банкоматами.

Попри карантин, деякі кафе і ресторани продовжують роботу, але готують їжу \”з собою\”, яку можна забрати. Інші ресторани закрились, залишивши лише доставку. У такому режимі працюють і невеличкі кав\’ярні, і такі гіганти як McDonalds – у форматі McDrive і доставки.

Окремо варто сказати про \”Нову пошту\”. Багато користувачів послуг цієї компанії звернули увагу, що вони не лише одними з перших застосували карантинні заходи, а й зробили це якісно, із чисто європейським підходом. Крім того, з 18 березня тут скасувалиє плату за зберігання посилок клієнтів до кінця карантину.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний

З повагою поставились до вимог МОЗ про карантин і державні установи. Багато з них закрили свої громадські приймальні або перевели їх в режим онлайн. Зокрема в управлінні патрульної поліції у м. Черкаси прийом громадян обмежено. Ведеться прийом лише з невідкладних питань. Відповідно до рішення Уряду щодо введення в країні тритижневого карантину та обмеження на проведення масових зборів, КП «Черкасиводоканал» в період з 16 березня по 3 квітня 2020 року обмежило можливість відвідування приміщень підприємства. Прийом споживачів здійснюватиметься в електронному або телефонному режимах. КП «Черкаська служба чистоти» також інформує споживачів про тимчасове припинення відвідування громадян. Звернення, пропозиції, листи, просять надсилати на електронну адресу.

Окремо слід відзначити сервіси, які завжди існували лише онлайн. Сьогодні вони просто на пікові популярності. Карантин відправив додому тисячі людей. І щоб не нудьгувати у чотирьох стінах, онлайн-сервіси пропонують людям багато всього. Здається, тепер ми все можемо робити онлайн: дивитися оперу і слухати лекції, відправитися у віртуальні тури музеями, а ще вчитися. Наприклад, освітня платформа Prometheus і медична INgenius підготували курс, який розвінчує найпоширеніші міфи і надає інформацію про коронавірус. Існує також багато онлайн курсів, які можуть допомогти підтягнути знання з певних предметів студентам, учням чи просто зацікавленим особам.

Разом з тим, далеко не всі представники черкаського бізнесу змогли пристосуватися до нових умов. Для значно більшої кількості карантин приносить величезні збитки. Для того, щоб допомогти підприємцям пережити цей період з мінімальними втратами засновник у SMRNK – Черкаська Школа Підприємництва Іван Подолян вирішив створити спеціальний волонтерський проект.

«Друзі, стартуємо волонтерський проект для підтримки Черкаського бізнесу в умовах карантину силами місцевих підприємницьких спільнот та міської адміністрації, пише він на своїй сторінці у Фейсбук. – Потрібні волонтери на три задачі:
1. по всьому світу гуглити і складати в банк ідей заходи міських адміністрацій для підтримки місцевого бізнесу. Наступний крок – розробка і впровадження рішень міською адміністрацією Черкас. (потрібне знання англійської)
2. по всьому світу гуглити і складати в банк ідей дії самого бізнесу. Наступний крок – ділитися з місцевими підприємствами про інструменти пом*якшення карантинного удару. (потрібне знання англійської)
3. писати і дзвонити місцевим підприємцям, щоб скласти список ключових проблем і масштабів цих проблем. Для того, щоб реагувати саме на них. (потрібна готовність спілкуватися по телефону і переписуватися).
Детальніше у відеозверненні за цим посиланням.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x