Покарали людей, які рвали первоцвіти у Холодному Яру

Покарали людей, які рвали первоцвіти у Холодному Яру

При проведенні природоохоронних рейдів інспектори в «Холодному яру» склали на трьох порушників адміністративні протоколи. Про це повідомив начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

З метою охорони ранньоквітучих рослин в Черкаській та Полтавській областях проводять операцію «Первоцвіт», в рамках якої інспектори Управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу спільно із працівниками Національної поліції України, громадськими інспекторами з охорони довкілля, студентами та викладачами Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, громадськими організаціями та представниками засобів масової інформації проводять перевірки у можливих місцях збору та реалізації ранньоквітучих рослин.

Протягом перших днів березня виявлено ряд порушень природоохоронного законодавства в частині незаконного збору, заготівлі рідкісних та зникаючих квітучих рослин. Відносно громадян, які здійснювали незаконний збір першоцвітів складено 3 адміністративні протоколи за ст. 90 КУпАП, які направлено до суду.

Законодавством України передбачене покарання за незаконний продаж та знищення дикорослих рослин. Відповідно до частини 1 статті 88-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (справу про адміністративне правопорушення розглядає суд), за порушення порядку придбання, збуту об’єктів рослинного світу, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 510 грн до 1700 грн з конфіскацією об’єктів рослинного світу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x