Черкащина готується до коронавірусу. Обласна і міська влада розповіли як саме

Черкащина готується до коронавірусу. Обласна і міська влада розповіли як саме

Сьогодні в приміщенні Черкаського Будинку Рад відбувся брифінг під час якого голова Черкаської ОДА Роман Боднар, голова облради Анатолій Підгорний, заступник міського голови Ігор Волошин та директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник повідомили, наскільки область готова до другої стадії боротьби з коронавірусом і що робиться для попередження масової епідемії.

– Сьогодні комісія з питань ТЕБ та НС ситуацію на Черкащині класифікувала як медико-біологічну надзвичайну ситуацію природного характеру, – повідомив голова Черкаської облради Анатолій Підгорний. – Тож тепер, окрім уже відомих для черкащан заходів карантину, будуть й інші обмеження. Зокрема, необхідно перевести територіальну підсистему єдиної державної системи цивільного захисту Черкащини в режим надзвичайної ситуації, обмежити на період карантину доступ відвідувачів до поліклінік, лікувальних закладів тощо. Також передбачене виділення додаткових коштів: на фінансування заходів спрямованих на протидію поширенню інфекції; доплат працівникам, які будуть задіяні в обслуговуванні підопічних інтернатних установ/закладів; видатки на харчування персоналу, який перебуває в умовах стаціонару на карантині. Цілий ряд заходів мають вжити департаменти й управління ОДА, голови РДА, районних рад, виконкомів міст обласного значення та ОТГ. Ситуація в Черкаській області під контролем.

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар повідомив, що на сьогодні вже створено і активно діє штаб по боротьбі з ліквідацією цієї ситуації. За його словами, однією з першочергових проблем, яку вдалося вирішити, було налагодження транспортного сполучення і доставки на роботу медиків, правоохоронці, працівників структур, без яких не може існувати економіка та працівників соціальної сфери. Для боротьби з коронавірусом були задіяні кошти, які передбачені в резервному фонді, зараз також іде активна співпраця з бізнесом. Багато підприємців готові надати підтримку. Вирішується питання про пошиття засобів спецзахисту власними силами. Зокрема деякі підприємства вже перепрофілювалися на виготовлення масок та спецодягу.

Директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник розповів про запланований алгоритм лікування хворих на коронавірус, відповідно до очікуваного збільшення їхньої кількості. Наразі Черкаська інфекційна лікарня визначена як головна госпітальна база для пацієнтів хворих на коронавірус. Вона розрахована на 100 хворих, але ізолювати від інших можуть лише 14 осіб. Для цього є 7 боксів і 7 ізольованих палат. При збільшенні хворих задіють Другу міську лікарню та дитячу інфекційну лікарню. Хворих, які потребуватимуть штучної вентиляції легень відправлятимуть в обласну.

За словами заступника мера Черкас Ігоря Волошина, для фінансування заходів по боротьбі з вірусом вже було виділено значні суми коштів. Зокрема 4,7 млн грн було виділено на придбання обладнання для інфекційної лікарні. 3 млн грн виділили на доплати медикам і працівникам, що боротимуться з коронавірусом. Також значна увага приділяється інформативній роботі. Нині влада домовляється з підприємцями щодо розміщення агітаційних плакатів на бігбордах та сітілайтах. Також проводять роботу з організації доставки на роботу працівників тих установ, які повинні працювати, щоб місто могло жити. В міськраді готові розглянути питання створення додаткових спецрейсів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x