Стадник: «Якщо думаєте, що у вас коронавірус – не біжіть в інфекційну лікарню»

Стадник: «Якщо думаєте, що у вас коронавірус – не біжіть в інфекційну лікарню»

Директор департаменту охорони здоров’я і медичних послуг Черкаської міської ради Олег Стадник розповів, що робити черкащанам, якщо вони вважають, що захворіли на коронавірус. Про це він повідомив сьогодні під час брифінгу в Черкаській ОДА.

– Будь-які заклики здоровим людям іти в інфекційну лікарню, щоб зробити тести, неправильні! Там можуть лежати люди з іншими захворюваннями, теж небезпечними та інфекційними. Тому йти туди і вимагати від лікарів робити тести, це не лише безглуздя, а й певною мірою самогубство, – зазначив лікар.

За його словами, якщо людина відчуває себе хворою, вона повинна вийти на зв’язок із своїм сімейним лікарем. Якщо через 1-2 дні після призначення лікування, їй не стане краще, варто викликати «швидку». Якщо лікарі екстренки вважатимуть за потрібне, вони привезуть пацієнта в інфекційну лікарню. Тут йому зроблять тест на грип. Потім проведуть експрес-тест на коронавірус. Лише після цього роблять тест, який передають в лабораторію. І вже там остаточно підтвердять або знімуть цей діагноз.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x