Що робити черкаським онкохворим при поширенні коронавірусу

Що робити черкаським онкохворим при поширенні коронавірусу

У пацієнтів, що борються з раком або мають діагноз раку в анамнезі, ризик захворіти на COVID-19 значно вищий. Перебіг данного захворювання у онкологічного хворого також буде гірший, ніж у пацієнта без раку. Про це йдеться у поки що єдиному національному аналізі про перебіг та наслідки COVID-19 у онкологічних пацієнтів – https://bit.ly/3b3K6xo. Про це повідомляють в Черкаському онкодиспансері.

– Тому, для онкологічних пацієнтів надважливо дотримуватися жорсткого карантину у період лікування та для тих пацієнтів, які знаходяться в ремісії.
– Відкладати ад’ювантну хіміотерапію та планові операції можна лише в неускладнених випадках і тільки у зоні високої епідемактивності.
– Онкологічні пацієнти, інфіковані COVID-19, особливо літнього віку та з супутніми захворюваннями, потребують більш інтенсивного спостереження та лікування.

Як працюватимуть онкодиспансери та відділення, де лікуються люди, які борються з раком?
Міністерство охорони здоров’я у постанові Кабміну № 211 “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19” прописало, що медичні заклади тимчасово припинять проведення планових заходів з госпіталізації та планових операцій, крім термінових та невідкладних.
Оскільки лікування онкології є невідкладним, а без вчасної хімії або операції людина може померти, онкодиспансери та інші профільні лікарні продовжують працювати та приймати пацієнтів. Вони мають надавати допомогу. Однак з дотриманням жорстких умов карантину!

Ще раз простою мовою. Відкласти лікування онкохворим неможливо, це несе серйозні ризики для їх життя. Тому всі онкодиспансери та профільні медзаклади повинні надавати допомогу онкохворим у повному обсязі і вчасно (https://bitly.su/hgKz)!
Довіряйте лише перевіреним джерелам інформації та першоджерелам:

Міністерство охорони здоров’я

Центр громадського здоров’я України

За матеріалами ГО

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x