У Золотоніському лісгоспі завершили садіння лісу

У Золотоніському лісгоспі завершили садіння лісу

У Золотоніському лісгоспі завершили садіння лісу. Цьогоріч перші ділянки почали заліснювати досить рано – ще серед лютого. Станом на сьогодні всі роботи зі створення лісових культур виконано. Повідомляють в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Загалом на території державного лісового фонду було створено 60 гектарів лісових культур. Окрім цього, заплановано провести сприяння природному поновленню на площі 36 гектарів. Тож цього року лісовідновлення по підприємству становитиме 96 гектарів.

Золотоніські лісівники працюють у напрямку збільшення кількості видів деревних та чагарникових порід. Головною лісоутворюючою породою для підприємства залишається сосна звичайна, сіянців якої для цьогорічної лісокультурної кампанії виростили 820 тисяч. Також висаджували сіянці дуба звичайного, дуба бореального, горіха чорного, берези повислої.

За словами інженера лісових культур Олени Лістрової, всі сіянці вже кілька років поспіль перед садінням обов’язково обробляються суперабсорбентом із стимуляторами росту. Це спеціальний гель для обробки коренів. Він накопичує вологу і віддає її рослині в засушливі періоди, а також відлякує шкідників. Цей рік не є виключенням, адже в лісгоспі переконалися в ефективності цих препаратів, завдяки використанню яких покращується приріст і підвищується приживлюваність сіянців.

На підприємстві заготовлено 1253 кілограми лісового насіння. Тож лісгосп повністю забезпечений і посівним матеріалом. Зовсім скоро лісове насіння висіють у лісові розсадники та вирощуватимуть посадковий матеріал для майбутньої лісокультурної кампанії на загальній площі 1,2 га.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x