Навчальний рік для школярів, крім 11 класів, завершиться до 1 липня – МОН

Навчальний рік для школярів, крім 11 класів, завершиться до 1 липня – МОН

Навчальний рік в Україні закінчиться так, як це передбачено чинним законодавством – 1 липня, окрім випускників 11 класів, які ще мають здати ЗНО.

Про це розповіла т.в.о. міністерки освіти та науки України Любомира Мандзій під час брифінгу, повідомляє телеканал ZIK.

\”Щодо навчального року: відповідно до Закону про освіту і про повну середню загальну освіту, навчальний рік в Україні закінчується 1 липня\”, – зазначила т.в.о. міністерки освіти.

Вона пояснила, що, якщо буде можливість продовжити навчання у школах у цьому навчальному році, то у травні або в червні школярі повернуться за парти.

\”Знайдемо можливість опрацювати той матеріал, який подаємо зараз дистанційно, узагальнити, підсумувати, діагностувати ситуацію з вивченням кожної окремої теми кожного окремого учня і підвести підсумки\”, – запевнила Мандзій.

Однак, у той же час, виконувачка обов\’язків міністра освіти додала, що з випускниками 11 класів склалася трохи інша історія і їхній навчальний рік закінчиться тоді, коли вони отримають документ про освіту.

Щодо пробного ЗНО, то воно відбудеться у травні у тому випадку, якщо учні 11 класів повернуться до навчання в аудиторіях також у травні.

При цьому тоді основна сесія ЗНО розпочнеться у 20 числах червня.

\”Якщо ж ми не повернемося за шкільні парти у травні, а повернемося у червні, то ми теж зможемо організувати пробне ЗНО у межах червня до старту основної сесії\”, – сказала т.в.о. міністра освіти.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x