На Черкащині квітень буде теплим, але не спочатку

На Черкащині квітень буде теплим, але не спочатку

За прогнозом, в цілому КВІТЕНЬ 2020 очікується теплим та з недобором опадів. Впродовж місяця тепло наростатиме поступово. Заморозки у квітні явище звичайне. При цьому в окремі дні максимальні температури повітря можуть досягати 20-24º тепла. Опадів випаде найбільше у першій половині місяця, надалі їх буде дуже мало. Повідомляє начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Березень у наших широтах, зазвичай, НЕ ГАРАНТУЄ СТІЙКЕ ТЕПЛО. І в цьому році незважаючи на те що, середня температура місяця виявляється близько 5-6º тепла, спостерігалися два періоди потужного арктичного вторгнення. Дефіцит опадів становить 30-50%, що разом із недобором з початком року значно ускладнює весняну сівбу.

На черзі на Черкащині чергове, третє потужне похолодання. Після проходження холодного атмосферного фронту, із півночі західної Європи до нашого краю ринуться повітряні маси з полярних широт. Вже найближчої ночі Черкащина опиниться у зоні морозів 3-5º. А наступна ніч очікується ще холоднішою, до 6-8º морозу.❗ В денні години можна розраховувати лише на 5-7º тепла. Істотних опадів не чекаємо. Вітер переважатиме північного та північно-східного напрямку.

Із четверга вітри змінять свій напрямок на південно-західний і ДЕЩО ПОТЕПЛІЄ. На окремі дощі можна сподіватися лише у вихідні.

Початок квітня підтримає холодну тенденцію останніх днів березня. Середньодобова температура повітря у найближчі 3 доби прогнозується лише 1-2º тепла, тому поки що, завершувати опалювальний сезон недоцільно.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x