На Черкащині браконьєри наловили риби на 18 тисяч гривень

На Черкащині браконьєри наловили риби на 18 тисяч гривень

В ніч на 1 квітня 2020 року працівники Державної екологічної інспекції Центрального округу та поліцейські водного патруля РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області на території Роського іхтіологічного заказника в адміністративних межах с. Хрещатик затримали порушника, який ловив рибу на дерев’яному човні за допомогою мисинових сіток. Обрахована сума завданих збитків державі становить 18440 тис. грн. Повідомляє начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

При огляді, виявлено та вилучено рибу видів: Лящ – 14 шт., Щука – 2 шт., Головень – 3 шт., Окунь – 4 шт., Білизна – 4 шт., Плітка – 64 шт., сітки вічком : 2 шт. – 60 мм на 60 мм та 3 шт. – 50 мм на 50 мм.

Держеконспекторами на порушника складено адміністративний протокол за статтею 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення — порушення правил охорони та використання територій та об\’єктів природно-заповідного фонду.

Оскільки порушник чинив опір, його затримано поліцейськими водного патруля. На місце події викликана слідчо-оперативна група Черкаського РВ поліції ГУНП в Черкаській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Риба та засоби вчинення порушення вилучені працівниками поліції.

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби в нерестовий період на об\’єкті природно – заповідного фонду, вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x