Карантин не привід замовчувати про домашнє насильство

Карантин не привід замовчувати про домашнє насильство

Під час карантину громадяни свій час проводять вдома із сім’ями, відповідно мають місце випадки вчинення домашнього насильства. Поліція продовжує працювати в посиленому варіанті несення служби та звертається до громадян не замовчувати про ці факти та повідомляти про них правоохоронців. За вчинення домашнього насильства законодавством передбачена як адміністративна так і кримінальна відповідальність. Повідомляють в ГУНП України в Черкаській області.

Поліція Черкащини наголошує – домашнє насильство передує тяжким злочинам і про нього не варто мовчати. Обов\’язково звертайтеся до поліції. В умовах карантину поліція працює в посиленому варіанті несення служби, та продовжує реагувати на повідомлення про насильство в сім’ї. На виклики, що стосуються домашнього насильства, виїжджатимуть спеціальні мобільні групи та інші підрозділи Нацполіції.

Якщо ви стали жертвою або свідком домашнього насильства, або підозрюєте, що таке може виникнути, одразу телефонуйте в поліцію. Також запам’ятайте номери телефонів, які можуть стати в нагоді:

Гаряча лінія для постраждалих від торгівлі людьми, домашнього насильства, насильства за ознакою статі, насильства щодо до дітей – 15-47.

Національна дитяча гаряча лінія – 0-800-500-225, 116-111 (з мобільного)

Національна гаряча лінія з запобігання домашнього насильства – 0-800-500-005, 116-123 (з мобільного)

Гаряча лінія безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x