Вірян Черкащини закликають відзначити Великдень вдома

Вірян Черкащини закликають відзначити Великдень вдома

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар зустрівся із Митрополитом Черкаським та Чигиринським Іоаном та Митрополитом Черкаським і Канівським Софронієм. Очільник області обговорив із Владиками протиепідеміологічні заходи, яких вживатимуть на час Великодніх свят. Про це повідомляють у пресслужбі Черкаської ОДА.

Нагадаємо, що попередньо Президент України Володимир Зеленський ініціював проект “Великдень вдома”.

За словами Владики Іоана, священики усвідомлюють важливість зміни формату проведення богослужінь в умовах поширення COVID-19.

– Бог дав розум та новітні технології, щоб ми поширювали Боже слово. І не обов’язково це робити в храмі. Всі ми знаємо притчу про Соломона, будьмо мудрими. Наше завдання – зберегти життя та здоров’я людей. Тому просимо вірян залишатися на Великодні свята вдома. Є пропозиції провести освячення пасок до продажу, а службу будемо проводити без допуску прихожан, – говорить Отець Іоан.

Богослужіння планують транслювати онлайн.

Як відзначив Владика Софроній, у період карантину необхідно дотримуватися встановлених законодавчих норм, і парафіяни – не виняток.

– Насамперед віра допоможе нам подолати всі недуги, а тому маємо щодня молитися. Водночас повинні убезпечити людей, – сказав Софроній. – У святкові дні служба проходитиме в храмах, але без прихожан. А на прилеглій території люди зможуть освятити паски. У Великодні свята не допустимо масового скупчення громадян.

Додатково розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей вони проводитимуть роз’яснювальну роботу з парафіянами.

Роман Боднар подякував священикам за розуміння ситуації.

– Зі свого боку ми також будемо проводити активну роз’яснювальну роботу серед черкащан. Дякуємо за розуміння та сприяння. Адже зараз головне наше завдання сьогодні об’єднати зусилля у боротьбі із COVID-2019.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x