Виявили 12 випадків незаконних рубок на території держлісфонду Черкащини

Виявили 12 випадків незаконних рубок на території держлісфонду Черкащини

На Черкащині посилена рейдова робота з охорони держлісфонду. Працівники державної лісової охорони постійно, згідно окремо встановлених графіків, патрулюють ліси, з метою попередження та виявлення незаконних рубок та інших лісопорушень. Протягом першого кварталу здійснили 366 рейдів. На території держлісфонду виявили 12 випадків незаконних рубок – об’ємом 26 кубометрів деревини, інформують в обласному управлінні мисливського та лісового управління.

Сума заподіяних збитків становить 216,1 тис. грн. Лісівниками до правоохоронних органів передано матеріали чотирьох справ щодо незаконних рубок.

Варто додати, що держлісгоспи налагодили співпрацю з правоохоронними органами щодо здійснення спільних заходів у напрямку недопущення лісопорушень та незаконних рубок, а також попередження порушень лісового законодавства.

Довідково: протягом 2019 року працівниками державної лісової охорони проведено 1170 рейдів з охорони лісів. Було виявлено 41 випадок незаконної рубки деревини загальним обсягом 212 кубометрів. Лісопорушниками заподіяно шкоди на 1,71 млн грн. Дев’ять справ було передано до правоохоронних органів, за якими наразі тривають слідчі дії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x