Затримали посадовця державної служби, який вимагав хабар

Затримали посадовця державної служби, який вимагав хабар

Посадовець вимагав грошові кошти з мешканця Черкас за розв\’язання питання по закриттю виконавчого проводження. Свої послуги він оцінив у 2 тисячі доларів США.

Працівники Черкаського відділу поліції, спільно з Управлінням СБУ в Черкаській області, за процесуального керівництва Черкаської місцевої прокуратури, затримали керівника одного з Черкаських районних відділів державної виконавчої служби, під час отримання ним неправомірної вигоди в сумі 2 тисячі доларів США. Як встановили правоохоронці, посадовець вимагав грошові кошти з місцевого мешканця за розв\’язання питання про закриття виконавчого провадження. Під час отримання неправомірної вигоди в сумі 2 тисячі доларів США зловмисника було затримано. Повідомляє ГУНП в Черкаській області.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, відкрите за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Посадовця затримано відповідно до статі 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x