Психолог про пандемію: «Навчіться мислити позитивно»

Психолог про пандемію: «Навчіться мислити позитивно»

Доктор психологічних наук Інна Лук’янець розповіла про те, як навчитися позитивно мислити під час пандемії і в умовах карантину.

– Треба сприймати те, що ми маємо по факту. В ньому є плюси і є мінуси. Карантин введений, він є, як і є епідемія. Вона реальна. Але це не означає, що потрібно всім сісти і сказати, що далі немає сенсу нічого робити, – розповіла викладачка Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького, доктор психологічних наук Інна Кукуленко-Лук’янець. –Просто потрібно змінити фокус уваги з негативних моментів на позитивні.

Детальніше, як пропонує це робити психолог дивіться в сюжеті сюжеті «UA: Черкаси»:

Також пропонуємо переглянути добірку правил від ЧНУ ім. Б. Хмельницького, дотримуючись яких, ви збережете своє психологічне здоров\’я, сидячи «в чотирьох стінах»:

* Треба шукати й робити все, що сприяє виробленню ендорфінів (гормону щастя), позитивним емоціям та настрою.
* Не потрібно займатися тим, що нас пригнічує, нервує, вселяє тривогу, знервованість, страх.
* Проаналізуйте свої страхи і постарайтеся прибрати або зменшити причину тривоги.
* Дивіться хороші фільми, складіть список нових комедій, YouTube-роликів для настрою тощо.
* Розвивайтеся: зараз багато безплатних освітніх ресурсів, культурних програм, пізнавальних платформ — використайте цей період, адже він скінчиться.
* Спробуйте те, на що раніше не було часу: йогу, танці, іноземні мови тощо. Ми живемо в прекрасну «епоху онлайн»: все в межах витягнутої руки.
* Тривога, стреси, страхи «виходять» через руки. Робіть руками: малюйте, пишіть, складайте, вишивайте, ремонтуйте, в’яжіть, декоруйте.
* Зверніть увагу на свою сім’ю і родину, це результат вашої праці. Можливо ця пауза для того, щоб налагодити стосунки з собою і близькими.

Інфографіка на початку новини зі сторінки в Фейсбуці: Фундації «Суспільність».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x