Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Боротьба з коронавірусом в нашій країні нині набула досить потужних масштабів. Кількість захворілих вже вимірюється тисячами осіб. Разом з тим медики вважають ситуацію контрольованою, а лікарям нині вдається надавати допомогу всім, хто її потребує. Представники влади на різних рівнях запевняють, що це стало можливим лише завдяки чітко продуманій стратегії. Багато хто міг би посперечатися з цим твердженням і навести свої аргументи. У цьому матеріалі ми цього робити не будемо. Натомість звернемо увагу на тих, без кого ситуація однозначно була б набагато гіршою. Зокрема йдеться про представників влади, бізнесу та просто небайдужих осіб, які беруть на себе матеріальну і фінансову відповідальність за забезпечення медиків всім необхідним для роботи, а пацієнтів для лікування. «Нова Доба» вже публікувала матеріали на цю тему і буде продовжувати це робити й надалі. Тож, сьогодні – чергова підбірка справ підприємців області й міста, кожен з них в міру своїх сил намагається зробити свій вклад в загальну боротьбу з пандемією.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Почати напевно варто з одного з найпотужніших проєктів у цій темі «Спільнодія Черкащини». Над ним працюють: Черкаська обласна державна адміністрація, Cherkasy Regional Development Agency, Благодійна організація «Благодійний фонд «МХП-Громаді», «Молода Черкащина» та безліч волонтерів.
«Вже 22 благодійники долучилися до збору коштів, і ми ледь-ледь не дотягнули до 19-ти мільйонів гривень, – пишуть на сторінці фонду в Фейсбуці. – Звісно, пожертви різні, від 14 млн МХП до 100 грн. від приватної особи. Але кожна гривня для нас однаково важлива і ми продовжуємо дякувати кожному благодійнику на цій сторінці. За цей час нам вдалося вже багато необхідного знайти, оплатити і доставити в Черкаси, а частину відправити в медичні заклади. Загалом 18 закладів області вже отримали засоби захисту і медичне обладнання від партнерів «Спільнодії».

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

ВО «ЧЕРКАЩАНИ» і ТОВ «Агро-Рось» придбали дороговартісні апарати ШВЛ для міста й району. Для рятування життя хворих на коронавірус необхідні апарати штучної вентиляції легень (апарати ШВЛ). У Смілянській районній лікарні таких апаратів лише три.
ВО «ЧЕРКАЩАНИ» разом із дирекцією ТОВ«Агро-Рось» віднайшли необхідний апарат штучної вентиляції легень, замовили його і проплатили за нього близько 500 тисяч гривень. Доставку апарату ШВЛ у району лікарню чекають найближчими днями.
– У нас є в наявності лише три апарати штучної вентиляції, але цього зовсім мало. Тож ще один новий сучасний ШВЛ – це шанс врятувати комусь життя, – говорить головний лікар Смілянської ЦРЛ Зоя Зирянова.
Також днями раніше підприємець Віталій Лисенко разом із ВО «ЧЕРКАЩАНИ» придбав ще один апарат штучної вентиляції легень для Смілянської міської лікарні.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Перша партія захисних костюмів для медиків від Фонду Порошенка надійшла на Черкащину. Костюми для медичних працівників Черкаської інфекційної лікарні передали представники Черкаської організації партії «Європейська Солідарність». Ці костюми допоможуть лікарям, медичним сестрам та персоналу лікарні захиститися від Covid-19 та безпечно виконувати свої обов’язки. Головний лікар Світлана Волгіна подякувала партійцям за підтримку та відзначила, що така допомога потрібна персоналу. Адже в день медики інфекційної лікарні використовують 40-50 таких захисних костюмів. Також народний депутат Ірина Геращенко передала захисні костюми та маски медикам Уманської лікарні.
«Медики зараз на передовій боротьби із коронавірусом і при цьому не забезпечені всім необхідним для власного захисту. Ми дякуємо за їхню працю і готовність рятувати життя. Наша ж команда робить все можливе, аби забезпечити медичний персонал засобами захисту, а лікарні – необхідним обладнанням», – говорить голова Черкаської територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Сергій Кудактін.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

До речі, пан Сергій знайшов і власний спосіб допомагати черкащанам. Він Роздає всім охочим антисептичні засоби для обробки під’їздів.
«Розлито чергову партію антисептику для обробки під’їздів. Завтра продовжимо розвозити тим активним черкащанам, які звернулися з проханням надати розчин для дезінфекції і чекає. Дякую усім активним людям за те, що не залишаєтесь осторонь і дезінфікуєте свої помешкання! – пише Сергій Кудактін на своїй сторінці в Фейсбук. – Усі, хто хоче долучитись до дезінфекції своїх під’їздів, пишіть в особисті повідомлення. Я обов’язково вам завезу антисептик!»

Волонтери з «Національного корпусу» продовжують підвозити лікарів та медпрацівників. Лише протягом одного тижня (30.03 – 05.04) було підвезено 348 пасажирів. У цьому процесі було задіяно 20 водіїв. Всього здійснено 59 поїздок під час яких проїхали 2 388 кілометрів. З них, 1 082 – представники «Національного корпусу». Їздили в такі населені пункти: Сагунівка, Худяки, Леськи, Благодатне, Хвильово-Сорочин, Деньги, Лозівок, Свидівок, Мошни, Будище, Хацьки, Сміла , Руська Поляна, Геронимівка, Дубіївка, Червона Слобода, Черкаси. Було витрачено 215 літрів дизпалива, та 170 літрів бензину.
Водії, які найбільше долучалися до поїздок: Анатолий Олейников, Юрій Гавриш, Василь Бабак, Едуард Косачов, Ігор Джигіль, Владимир Болсуновский, Олександр Даценко, Дмитро Лісовий, Костянтин Мірошниченко та Anton Lukianenko. Окрема подяка дівчатам з Ambros HUB, які координують увесь цей процес: Oleksandra Kostetska, Аннет Путилина, Анастасия Карасенко. А також, мийці «Буль-буль» (Байди Вишневецького, 2) за допомогу в організаційних питаннях.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Віктор Євпак з командою переклали китайський посібник від лікарів про те, як лікувати пацієнтів з коронавірусом, і зробили зручний електронний варіант книги. Прочитати її може кожен. Для цього достатньо перейти за цим посиланням.

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Бізнес в районах теж не стоїть осторонь загальнонаціональної біди.
Першими з корсунських приватних підприємців, які надали фінансову допомогу на заходи з протидії поширення коронавірусної інфекції, стали ПрАТ «Скіф« (голова правління Сергій Биченко) передало в користування медикам Центральної районної лікарні 3 сучасні протигази вартістю 3 000 грн кожен. У поєднанні з захисними костюмами вони посилять безпеку лікарів. А приватний підприємець Юрій Ружицький посприяв у закупівлі 1 т хлорного вапна, яке будуть використовувати для проведення дезінфекції доріг і тротуарів по місту.
«Дякую всім підприємцям, які не стоять осторонь в такий непростий для нас час!, – зазначає Голова Корсунь-Шевченківської РДА Микола Березовий. – Ваша підтримка важлива і потрібна і мені, і корсунцям. Буду вдячний всім, хто має бажання і можливість допомагати в цей нелегкий час.
Корсунь-Шевченківська швейна фабрика перепрофілювалася відповідно до нинішніх потреб. Нині працівники виготовляють маски з медичної тканини. Частину виробів, які виготовили швачки, безкоштовно передадуть в Корсунь-Шевченківський Центр первинної медико-санітарної допомоги

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Катеринопільська лікарня широ вдячна всім представникам бізнесу, які допомагають їй в такий непростий час. Позицію лікарів висловив на своїй сторінці у Фейсбук депутат Черкаської обласної ради Олександр Коваленко
– Друзі! Хочу висловити подяку всім, хто в такий непростий час долучився до благодійної справи по підтримці нашої районної лікарні, – пише він. – Нашими з вами спільними зусиллями лише за кілька днів Катеринопільська ЦРЛ додатково отримала 84 170 гривень допомоги на які придбано засоби захисту для наших медичних працівників.
ФГ«Агро-Вікторія» – 55 тис. грн.; СТОВ «Шевченка» – 5 тис.грн.; СТОВ ім Ватутіна – 3 тис. грн.; ФГ «Хлібороб» – 200 грн.; ФГ «Промінь» – 500 грн.; ФГ «Нове життя» – 1 тис. грн.; ФГ «Колос» – 500 грн.; ФГ «Михайлець В.П.» – 1 тис. грн.; ФГ «Семенюк Л.Д» – 300 грн.
Ямпільська сільська рада переказала 10 тис грн.
Долучились і 25 громадян: Гордієнко І.М. – 500 грн, Грущинський М.М. – 1 тис. грн, Соколюк В. Л. – 300 грн, Пономаренко Л. І. – 250 грн, Домніцька Т. А. – 200 грн, Харченко В.А. – 150 грн, Шиятий І.П. – 300 грн, Дашівець Е.В. – 200 грн, Колісник О.І. – 250 грн, Колісник В.А. – 250 грн, Бойченко Л.Ф. – 300 грн, Цісельська Н.А. – 200 грн, Гордієнко Н.І. – 300 грн, Маркович В.М. – 300 грн, Рудакова В.М. – 200 грн, Овчаренко Н.П. – 300 грн, Мандрика О.Ю. – 500 грн, Свистун К.В. – 300 грн, Корчевська Л.С. – 150 грн, Калінійчук Т.В. – 500 грн, Салата Т.В. – 100 грн, Дашковська Т.В. – 300 грн,
Дашковський А.С. – 300 грн, Кібиш Л.П. – 300 грн, Підлипна І.М. – 200 грн

Така мобілізація сьогодні дуже потрібна нашим лікарям, які стоять на передовій у боротьбі із підступним СОVID-19. Кошти благодійної допомоги можна перерахувати на спеціальний рахунок:
Комунальне некомерційне підприємство «Катеринопільська центральна районна лікарня» : UA673543470000026006051546239 Код ЄДРПОУ 02005332

Життя на карантині: черкаський бізнес соціально-відповідальний (Частина 3)

Благодійна організація «Фонд Родини Нечитайло» подарував працівникам Золотоніського центру соцдопомоги, які шиють захисні маски, 2 швейні машинки TYPICAL. Їх використовують, як в промисловому виробничому процесі так і в побуті. Машини мають дуже низький рівень шуму і вібрації, навіть при високій швидкості роботи. Вони відрізняються практичною і зручною конструкцією. В комплект до машинки також входить стіл та стілець. Як зазначила директорка центру соцдопомоги, Людмила Неліна, цей подарунок суттєво полегшив і звісно прискорив виробництво.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x