За порушення земельного законодавства черкащани сплатять до 250 тисяч шкоди

За порушення земельного законодавства черкащани сплатять до 250 тисяч шкоди

Протягом І кварталу 2020 року спеціалісти Управління з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області здійснили 202 перевірки з питань дотримання вимог земельного законодавства. Повідомляє головне управління Держгеокадастру у Черкаській області.

У ході своєї роботи державні інспектори обласного Держгеокадастру оформили матеріали адміністративних справ, виявивши 48 порушень земельного законодавства. За цими фактами вжито заходів реагування, зокрема на порушників накладено стягнення у вигляді штрафу на загальну суму понад 10370 грн, із них добровільно сплачено 6205 грн.

Загалом порушникам земельного законодавства видано 90 приписів на усунення порушень земельного законодавства.

За результатами перевірок проведено 38 розрахунків розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушень вимог земельного законодавства, на загальну суму 247 449 грн, із яких добровільно сплачено 87386 грн.

Також направлено 25 клопотань до органів державної влади та місцевого самоврядування про приведення ухвалених розпоряджень і рішень про передачу земельних ділянок в оренду, власність і користування відповідно до законодавства.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x