Секрети випікання паски

Секрети випікання паски

Справжньою королевою великодніх страв вважається паска. Для того, щоб цей хліб вийшов вдалим, доведеться добре постаратися.

* Спеціалісти радять приступати до випікання великоднього хліба з гарним настроєм і розумінням важливості справи. Досвідчені господині не соромляться перехрестити тісто чи й проказати над ним молитву.
* Борошно – один з найважливіших інгредієнтів під час приготування паски. Воно повинне бути вищого ґатунку, свіже і не вологе.
* Купуючи дріжджі для паски, ретельно перевіряйте дату виготовлення. Якщо треба, не соромтесь понюхати продукт.
* Щоб паска була пухкою, тісто потрібно добре вимісити. Зазвичай грудку тіста для 2-3 невеликих пасочок вимішують не менше півгодини. «Готове» тісто легко відлипає від рук та стільниці.
* Всі продукти для тіста мають бути однієї температури. Борошно для цього заносять на кухню звечора напередодні роботи, яйця, масло і молоко виймають з холодильника за 2-3 години.
* Тісто у форми викладають десь на 1/3 їхньої висоти і чекають, доки воно підніметься до країв форми. (На це піде близько 1 – 1,5 год.)
* Якщо у вас температура в печі регулюється, відразу виставте її на 180 – 200 ° С. Якщо ні, то знайте, що для паски потрібна значно менша температура, ніж для хліба.
* Готовність паски перевіряють сірником чи дерев’яною паличкою, проколюючи її. Якщо тісто не хапається за них – страва готова.
* Не забувайте, що паска дуже боїться протягів. Коли заглядаєте в піч, у жодному разі не можна в той час відчиняти надвір вікно чи двері.
* Якщо паска тріснула зверху, то цю тріщину повторно змастіть жовтком. І вона трохи затягнеться.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x