«Алло! Ваш син попав у аварію! Дайте грошей!»: Що відповісти шахраю

«Алло! Ваш син попав у аварію! Дайте грошей!»: Що відповісти шахраю

Не довіряйте незнайомцям, які телефонують до вас та просять гроші під приводом допомоги вашим рідним. Це загальновідома шахрайська схема. В ГУНП в Черкаській області радять громадянам не довіряти незнайомим телефонним співрозмовникам.

«Алло! Ваш син винуватець ДТП!, Алло! Ваша дитина потрапила в лікарню! Алло! Мамо, я в біді, терміново потрібні кошти…» Це далеко не весь перелік фраз, які можуть почути громадяни в трубці телефону, коли до них телефонують шахраї, намагаючись заволодіти їхніми коштами. І на жаль зловмисникам це вдається. З початку тижня поліцією зареєстровано два таких випадки на території Черкаського району. Поліція працює над встановленням зловмисників, які причетні до вчинення даних кримінальних правопорушень.

Поліція звертається до громадян з обережністю ставитись до незнайомців, які до вас телефонують. Майте на увазі! Шахраї вправні психологи. Використовуючи ефект несподіванки та психологічний тиск вони тримають свою «жертву» в напрузі, не даючи опам’ятатись. Зазвичай телефонуючий намагається втримати контакт зі співрозмовником та не дозволяє класти слухавку під будь-яким приводом, до приїзду «кур’єру», якому треба передати гроші. Робиться це все для того, щоб людина не могла свідомо оцінити ситуацію та зателефонувати родичу самостійно.

В разі, якщо до вас надійшов телефонний дзвінок від невідомої людини з тривожним повідомленням про близьких вам людей, перш за все, не панікуйте та тримайте себе в руках. Не бійтеся ставити питання. Розпитуйте інформацію про нього, розпитайте інформацію про вашого родича не називаючи свої дані та дані близької вам людини. Розпитуйте про саму подію, де і при яких обставинах вона сталася, а краще перетелефонуйте рідній людині, про яку йде мова та з’ясуйте чи все у неї добре.

І головне! Не поспішайте віддавити чи перераховувати кошти незнайомцям, не поспілкувавшись з близькою вам людиною чи колом її спілкування та обов’язково повідомите про подію до поліції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x