Голова ОДА зустрівся з лісівниками

Голова ОДА зустрівся з лісівниками

Голова Черкаської ОДА Роман Боднар провів робочу нараду із лісівниками та правоохоронцями області.

Під час зустрічі актуалізували проблему рубки лісу та ефективність використання лісових ресурсів на Черкащині. Про це повідомляють у пресслужбі ЧОДА.

На сьогодні законодавство вимагає оцінки впливу на довкілля санітарної суцільної рубки лісу понад 1 гектар. Однак не всі дотримуються цієї норми. Зазначає керівниця управління екології та природніх ресурсів Черкаської ОДА Олена Звягінцева. Жодне лісове господарство Черкащини на сьогодні не здійснило реєстрацію по оцінці впливу на довкілля.

Під час зустрічі заслухали присутніх екологів, лісівників, представників правоохоронних органів.

За результатами вирішили створити робочу групу, яка розробить алгоритм упорядкування питання обліку, зберігання, підготовки до санітарних рубок лісового масиву, завчасного інформування контролюючі органи.

– З того часу, коли мене призначили на посаду голови ОДА, неодноразово надходили звернення від черкащан про неконтрольовану рубку лісу. Зауважу, що більшість звернень, – анонімні. Далеко не всі наважуються повідомляти від свого імені. Чому так відбувається? Поки що є недовіра до влади, тому покажемо не лише наміри, а й доведемо конкретними діями, що ми “не в долі”. І знищення черкаського лісу не допустимо. Висловлювали неодноразово стурбованість і депутати обласної ради, які розуміють ситуацію на місцях, – говорить голова Черкаської ОДА Роман Боднар.

Робоча група має розробити алгоритм впорядкування питання обліку, зберігання, підготовки до санітарних рубок, завчасного інформування контролюючих органів та ін.

– Розуміємо, що вирубка буде, бо є вік стиглості лісу та потреба засаджувати новий, але має бути господарський підхід. Сподіваюся, що показники на кінець року це продемонструють. Наша позиція зрозуміла – ніяких компромісів, – резюмував Роман Боднар.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x