Страви до великоднього столу

Страви до великоднього столу

Всі знають, що на великодньому столі мають бути паска та крашанки. Але не лише вони. А що саме? Пропонуємо кілька цікавих і не складних рецептів страв, які можуть порадувати вас на Великдень

Куряча ковбаса з печінкою
2 кг курячого фаршу, 300 г печінки, 150 г сала, сіль, перець, приправа для домашньої ковбаси, 1 головка часнику, 60–100 мл холодної води, свинячі кишки.
У курячий фарш додайте дрібно нарізане сало (можна пропустити через м’ясорубку), потім наріжте великими шматками курячу печінку, додайте подрібнений часник, сіль, перець, приправу для домашньої ковбаси, воду. Кишки півтори години витримайте в солоній воді, періодично її міняючи. Щоб оболонка легше відокремлювалася від ковбаси, при набиванні в кишку фаршу налийте в неї трохи олії. Наповніть кишки фаршем за допомогою спеціальної насадки або горлечка пластикової пляшки, попередньо обрізавши його. Готові ковбаски залиште на кілька годин (краще на ніч), потім голкою наколіть кишку особливо в тих місцях, де є порожнеча. Потім ковбасу відваріть. Для цього воду доведіть до кипіння, посоліть за смаком, додайте лавровий лист, перець і варіть в ній ковбасу приблизно 25–30 хвилин. Після цього запікайте в духовці або обсмажте колечка на вершковому маслі.

Салат з курячої печінки з грибами
300 г курячої печінки, 300 г грибів, 3 картоплини, 3 яйця, 150 г твердого сиру, 1 цибулина, 1 морквина, сіль, перець, олія.
Помити картоплю і моркву, залити водою і відварити до готовності. Яйця залити холодною водою і відварити. Цибулю почистити і нарізати тонкими півкільцями. Шампіньйони помити, почистити і нарізати кубиками. На розігріту сковорідку викласти половину нарізаної цибулі, гриби і обсмажити усе до готовності. Порізати курячу печінку на шматочки і разом з іншою частиною цибулі обсмажити в олії на розігрітій сковорідці до готовності. Салат викласти шарами. 1 шар: натерта на великій тертці картопля, обсмажені гриби з цибулею, майонез. 2 шар: натерта на великій тертці морква, підсмажена печінка з цибулею, майонез. 3 шар: натертий на великій тертці сир, майонез. 4 шар: яйця, натерті на великій тертці.

Тефтелі з рисом
800 г фаршу, 1 скл. рису, 1 яйце, 1 морквина, 1 цибулина, 2 ст. л. сметани, 2 ст. л. томатної пасти, сіль, перець, борошно.
Рис відварити і залишити, щоб охолонув. Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на великій тертці і обсмажити на сковороді. Добавити у фарш рис, обсмажені цибулю з морквою, сіль, перець, яйце і все добре перемішати. Сформувати кульки діаметром 3 см, обваляти у борошні, підсмажити на сковорідці. Викласти тефтелі у каструлю. Змішати томатну пасту зі сметаною, розвести гарячою водою і залити отриманою підливкою тефтелі. Посолити, поперчити, додати лавровий лист і тушкувати на маленькому вогні на протягом 30 хв.

Риба тушкована з овочами
1 кг риби, 2–3 яйця, 2 ст. л. майонезу, 2 цибулини, 2 морквини, 3 ст. л. томатної пасти, сіль, перець, борошно для панірування, олія для смаження.
Тушку риби нарізати шматочками товщиною 3-4 см, посолити і поперчити за смаком, залишити на 20 хв. Яйця збити з майонезом і сіллю. Борошно просіяти. Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Цибулю обсмажити в олії, додати моркву і томатну пасту, перемішати та трохи протушкувати. Шматки риби обкачати в борошні, вмочити у збиті яйця з майонезом, обсмажити з двох сторін в олії до золотавого кольору. Рибу викласти в сковороду, перекладаючи обсмаженими овочами, долити 0,5 скл. води, тушкувати протягом 30 хв під кришкою.

Торт «Бите скло»
500 мл сметани, 50 г печива, 100 г фруктів, 2 пакетика желе, 10 г желатину.
Пакети з желе розвести 1 скл. окропу кожен, добре розмішати до повного розчинення желатину. Розлити желе в невеликі форми. Коли охолоне, поставити його у холодильник до повного затвердіння. Желатин розвести у 50 мл гарячої води. Коли охолоне, додати до сметани. Додати туди цукор і трішки збити міксером. Желе порізати кубиками. В ємність викласти порізане желе, фрукти порізані або цілком, подрібнений крекер. Залити все сметаною з цукром і желатином. Поставити у холодильник до повного загустіння. Коли суміш затверділа, вийняти, попередньо поставивши разом з мискою у ємність з теплою водою, трішки потримати, щоб відстали краї торта. Обережно перевернути торт на тарілку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x