Розпочали капітальний ремонт дороги на Золотоніщині

Розпочали капітальний ремонт дороги на Золотоніщині

«Велике будівництво» продовжується у Золотоніському районі. На Черкащині проект щоденно набирає обертів та потужностей. Про це повідомляють у пресслужбі САД у Черкаській області.

На автодорозі державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь на ділянці км 87+300-км 98+000 на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області розпочалися роботи з капітального ремонту. Цього року буде відремонтовано та введено в експлуатацію 10,7 км дорожнього покриття – від повороту на Канів у селі Софіївка до села Піщане Золотоніського району.

15 квітня на цій ділянці автодороги розпочалися роботи із фрезерування старого асфальтобетонного покриття.

Роботи з поточного середнього ремонту ділянки автодороги Н-08 проводяться у рамках програми Президента України «Велике будівництво» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року №254. Це перший капітальний ремонт автодороги у Черкаській області за останні 12 років.

У межах робіт із поточного середнього ремонту ділянки автодороги Н-08 буде проведено комплекс робіт: регенерація конструктивних шарів дорожнього одягу за технологією холодний ресайклінг, укріплення узбіччя та влаштування водовідведення з проїзної частини автодороги, улаштування основи дорожнього одягу, влаштування додаткових смуг, влаштування дорожнього одягу та з’їздів з дороги з трьох шарів асфальтобетону, влаштування нових посадкових та зупинкових майданчиків, влаштування дорожньої розмітки та інформаційних знаків.

Також у межах капітального ремонту буде відремонтовано міст через річку Супій на цій автодорозі. Буде влаштовано нову монолітну плиту, влаштовано нові перильне та бар’єрне огородження.

Технічний нагляд за якістю проведення ремонтних робіт здійснюють спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій, Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області, ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М. П. Шульгіна» та ДП «Дорожній контроль якості».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x