На Христинівщині вирізали дубів на 700 тисяч гривень

На Христинівщині вирізали дубів на 700 тисяч гривень

«Чорні лісоруби» відзначилися в Христинівському районі. Держекоінспектори виявили самовільну рубку дерев породи дуб на суму більше 700 (сімсот) тисяч гривень. Повідомляє начальник управління державного екологічного нагляду (контролю) у Черкаській області Олександр Позняков.

Місцевий мешканець, який відмовився називати свої персональні дані, телефоном повідомив, що приблизно о 15 годині, 22 квітня 2020 року невідомі особи в адміністративних межах Ліщинівської сільської ради, Христинівського району переміщували дуби з лісосмуги, де проводилась вирубка, до пилорами розташованої на господарських дворах населеного пункту трактором МТЗ.

На Христинівщині вирізали дубів на 700 тисяч гривень

При детальному обстежені місця вирубки держекоінспектор Управління державного (екологічного) нагляду у Черкаській області Державної екологічної інспекції Центрального округу встановив, що в полезахисній лісосмузі, за межами с. Ліщинівка, проведена самовільна вирубка дерев породи дуб. На місці вирубки виявлено залишки гілля, пеньки та частини дерев. Подібні дерева, породи дуб, із відповідними зрізами при спилюванні також виявлені біля пилорами, на земельній ділянці кадастровий номер: 7124683500:03:001:0017 та поруч з нею.
Внаслідок незаконного видалення зелених насаджень державі завдано шкоду на суму 774 489 грн. 75 коп. Розрахунок шкоди проведений згідно постанови КМУ від 23.07.2008р. №665.

З метою встановлення осіб причетних до вчинення правопорушення Держекоінспекція направила матеріали до Христинівського відділення Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області.

На Христинівщині вирізали дубів на 700 тисяч гривень

Відповідно до статті 246 Кримінального кодексу України за незаконну порубку дерев визначені такі покарання:
– штраф від 17000 до 25500 гривень;
– арешт на термін до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк;
– ті самі дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб: караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк;
– дії, передбачені частинами першою, другою чи третьою цієї статті, якщо вони спричинили тяжкі наслідки, караються позбавленням волі на строк від п\’яти до семи років. Збитки також відшкодовуються в цивільному порядку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x