В Україні запрацюють продовольчі ринки. Їх контролюватимуть інспектори

В Україні запрацюють продовольчі ринки. Їх контролюватимуть інспектори

В Україні невдовзі запрацюють 872 продовольчі ринки, однак, на кожному з них буде задіяно по двоє інспекторів Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів для контролю дотримання санітарних норм. Про це на брифінгу зазначив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко, повідомляє «Укрінформ».

– Останні декілька днів ми говорили щодо функціонування та відкриття продовольчих ринків. На Кабміні була прийнята відповідна постанова, яка буде завтра опублікована в «Урядовому кур’єрі», після чого діяльність продовольчих ринків в Україні буде відновлена, – сказав Петрашко.

Він зазначив, що ринки відкриють за умови дотримання санітарних норм, за чим будуть спостерігати по два інспектори Держпродспоживслужби на кожному з таких ринків. Всього в Україні відкривається 872 ринки.

Міністр нагадав, що більшість продовольчих ринків були закриті напередодні Великодня через ігнорування дотримання правил, що були встановленні для боротьби з коронавірусом. МОЗ і Мінекономіки вже розробили чіткі критерії роботи ринків, чіткі алгоритми контролю за безпечністю їхньої роботи.

Як заявив у відеозверненні Президент Володимир Зеленський, за умови дотримання всіх правил безпеки вже цієї п’ятниці ринки зможуть відновити роботу.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x