Черкаський поет став лауреатом всеукраїнської премії

Черкаський поет став лауреатом всеукраїнської премії

Визначено лауреата Всеукраїнської літературної премії імені Тодося Осьмачки. Ним став наш земляк, відомий український поет – Сергій Ткаченко з поетичною збіркою «Поважчали слова». Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомила керівниця обласного літературного об’єднання ім. Василя Симоненка Катерина Вербівська.

«Відрадно, що Сергієва неперебутність і українська архетипність творчості, україноцентричність і поетична образність та метафоричні означення суголосні духові великого поета зі Смілянщини – Тодося Осьмачки, – зазначила Катерина Вербівська. – Щиро вітаємо лауреата і бажаємо, аби здоровилося і на життєвій ниві, і на творчому перелозі.

Дату вручення премії буде оприлюднено заздалегідь.

Черкаський поет став лауреатом всеукраїнської премії

Сергій Миколайович Ткаченко Народився 24 січня 1957 року в с. Надточаївка Шполянського району Черкаської області. Закінчив Черкаський педагогічний інститут. Працював науковим співробітником в літературно-меморіальному комплексі Шевченкової Керелівки, фермером. Автор поетичної збірки „Керелівка” (1981), віршів для дітей „Лелеченята” (2015), публікацій у обласній і всеукраїнській пресі та колективних збірниках; упорядник збірки „Слово про Слово” (2012). Член НСПУ з 1993 р.

Довідково:
Всеукраїнська літературна премія імені Тодося Осьмачки є правонаступницею обласної літературної премії імені Тодося Осьмачки. Заснована 1 квітня 2018 року Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України, Смілянською районною радою, Смілянською районною державною адміністрацією, Смілянським міськрайонним благодійним фондом « Тодось Осьмачка» та об\’єднаною територіальною громадою «Ротмистрівська сільська рада». Премія присуджується за високохудожні твори (поетичні збірки, ліро-епічні, драматичні та прозові твори), в яких на архетипному рівні зображується український національний характер, осмислюється історична доля України та її народу, втілюється ідея національно-державної незалежності.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x