Голова федерації профспілок привітав черкащан з Днем праці

Голова федерації профспілок привітав черкащан з Днем праці

«Шановні черкащани! Наближається 1 травня – День праці, в минулому День міжнародної солідарності трудящих, – пише Петро Шевченко на своїй сторінці в Фейсбук. – З кожним роком все менше українців звертають увагу, що саме Україна відзначає 1 травня. Частина вважає відзначення цієї дати пережитком комуністичного минулого, інші задовольняються просто вихідним днем, хоч у світі більше 180 країн відзначають цей день. Історія першотравня розпочалася в 1886 році, коли американські робітники в Чикаго організували страйк з вимогою 8-годинного робочого дня, а їх демонстрація закінчилась кровопролитним зіткненням з поліцією.

Останніми роками в нашій країні значення праці, як і день її відзначення, владою та власниками виробництв недооцінювались. Але часи змінюються, демократичні країни світу кардинально змінили політику трудових відносин на основі соціальної відповідальності держави, роботодавців, поваги до працівників, гідної оплати та створення безпечних умов праці.

Виклики останніх місяців – захворюваність на коронавірус COVID-19, економічна криза, безробіття, бюджетний дефіцит – в черговий раз підкреслили важливість державної політики у сфері зайнятості населення, соціальної справедливості в оплаті праці, фіскальної та кредитної політики.

Суспільства після подолання епідемії зміняться. Важливо, щоб і українці сприйняли необхідність переоцінки цінностей, розуміння особистої відповідальності за благополуччя родини та держави, важливості офіційного працевлаштування, сплати податків, бережного відношення до навколишнього середовища, природних ресурсів, контролю за діями влади.

Необхідно відмовитися від постійного критиканства попередників та обіцянок світлого завтрішнього майбутнього, а запровадити владою конструктивний діалог з громадянським суспільством, що стало би основою зародження віри українців у власну спроможність поліпшення життя.

Вітаю вас з Днем праці, бажаю всім добра, миру, щастя та добробуту!»

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x