Черкаська ОДА спрямувала позов до суду щодо незаконності рішення міськвиконкому

Черкаська ОДА спрямувала позов до суду щодо незаконності рішення міськвиконкому

Черкаська обласна державна адміністрація спрямувала позовну заяву до Черкаського окружного адміністративного суду, про це повідомляють у пресслужбі ЧОДА.

Як йдеться у позовній заяві, Черкаська ОДА звертається щодо визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради №331 від 30.04.2020.

Нагадаємо, що цим рішенням виконком вирішив відновити роботи об’єктів торгівлі, сфери послуг, парків, скверів та об’єктів спортивної інфраструктури.

Однак це рішення суперечить рішенню КМУ № 211 від 11.03.2020, постанові № 14 від 27.04.2020 та протоколу № 21 регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30.04.2020 (ч. 1 ст. 325 КК України).
– Орган місцевого самоврядування не має повноважень змінювати чи скасовувати норми, встановлені нормативно-правовим актом, який має вищу юридичну силу. Тому такі рішення органів місцевого самоврядування апріорі є неправомірними, – говорить перший заступник голови Черкаської ОДА Дмитро Ляшов.

У додаток до позову Черкаська ОДА також подала заяву про призупинення дії рішення Черкаського МВК до розгляду справи по суті, щоб не допустити розповсюдження COVID-19 та убезпечити громадян.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x