Черкасців запрошують взяти участь у онлайн-заходах до Дня пам’яті та примирення

Черкасців запрошують взяти участь у онлайн-заходах до Дня пам’яті та примирення

У зв’язку із тим, що в Україні триває карантин через епідемію корона вірусу, у Черкасах не планується проведення масових заходів до Дня пам’яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Натомість у місті будуть проводитися пам’ятні онлайн-заходи. Взяти участь у них запрошують усіх охочих. Про це повідомляють в пресслужбі Черкаської міської ради.
Зокрема, Черкаський міський Будинок культури ім. І. Кулика запрошує черкасців взяти участь в онлайн проекті до Дня пам’яті та примирення «ПІСЕННА СТРІЧКА ПАМ’ЯТІ». Піснями воєнних років пропонують вшанувати пам’ять наших дідів і прадідів, які захищали нашу Батьківщину 1939−1945 р.р.

Що потрібно зробити?
– Заспівати одну пісню воєнних років і записати її на відео(мобільний телефон, фотоапарат з функцією запису відео або ж відеокамера);
– Назвати прізвище та ім’я ветерана (коротенька розповідь про нього, можна письмово, або перед піснею на відео);
– Прислати фото ветерана (якщо є );
– Готовий відеоролик, фото та розповідь надіслати у міський Будинок культури ім. І. Кулика на електронну адресу mbk_kulyka@ukr.net.

8 та 9 травня ваш відеоролик, фото та розповідь будуть розміщені на сторінці фейсбук міського Будинку культури ім. І. Кулика.
А Черкаська центральна міська бібліотека для дітей презентує віртуальну акцію-вшанування: «Правнуки пам’ятають…». В акції беруть участь працівники бібліотеки, також до участі запрошують всіх охочих. У кожного з вас є можливість у фейсбук розказати історію про близьких та рідних, які захищали нашу рідну землю в роки Другої світової війни, висловити їм повагу. До розповідей можна також додавати фотографії ветеранів.
«Зазвичай у Черкасах, як і в усій Україні, 8 та 9 травня відбуваються урочисті пам’ятні заходи. Цьогоріч, на жаль, піти усім містом на Пагорб слави і вклонитися пам`яті наших героїчних дідів і прадідів не вийде через карантин. Проте я закликаю висловити свою вдячність і пошану ветеранам усіма іншими доступними способами. Зокрема, це можна зробити дистанційно. Ми ніколи не забудемо про цю трагічну сторінку української історії і шануватимемо тих, кому завдячуємо своїм життям», − говорить міський голова Анатолій Бондаренко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x