Деклараційна кампанія – 2020: як подати декларацію про майновий стан та доходи за 2019 рік через Електронний кабінет

Деклараційна кампанія – 2020: як подати декларацію про майновий стан та доходи за 2019 рік через Електронний кабінет

Головне управління ДПС у Черкаській області нагадує, що Законом України від 17 березня 2020 року № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» продовжено строки щодо подання річної декларації про майновий стан і доходи за 2019 рік.
Так, громадяни та фізичні особи, які провадять незалежну професійну діяльність, мають право подати декларацію за звітний (податковий) 2019 рік до 1 липня 2020 року. Останній день подання декларації – 30.06.2020 року. Податкові зобов’язання, визначені такими фізичними особами у деклараціях з податку на доходи фізичних осіб і військового збору, мають бути сплачені до 1 жовтня 2020 року.

Також інформуємо, що у зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 зупинено роботу Центрів обслуговування платників області.
Звертаємо увагу, що річну податкову декларацію про доходи, отримані у 2019 році можна подати без візиту до державної податкової інспекції через електронний сервіс в Електронному кабінеті сформувати декларацію з вже частково заповненими даними. Тобто, на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна, кожен декларант має можливість заповнити і подати декларацію про доходи.
Вхід до Електронного кабінету здійснюється через офіційний вебпортал ДПС за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Необхідно зазначити, що для допомоги платникам податків Державна податкова служба запровадила серію відеоуроків, в яких роз’яснюється як правильно користуватися електронними сервісами. Як заповнити декларацію про майновий стан і доходи можна переглянути за посиланнями:
https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/5977.html
https://www.youtube.com/watch?v=YOhECvfE0Z4
https://www.facebook.com/107383900636180/videos/1407838859418903/
Наголошуємо, що вся актуальна інформація розміщується на субсайті Головного управління ДПС у Черкаській області за посиланням: ck.tax.gov.ua та на сторінці у Facebook https://www. facebook.com/tax.cherkasy/

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x