Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів

Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів

Актуальний коментар Головного управління ДПС у Черкаській області щодо механізму надання довідки про відсутність заборгованості з платежів.
Звертаємо увагу, що Наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2018 № 733 затверджено Порядок надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Порядок № 733).
Таким чином, довідка про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Довідка), що надається відповідно до Порядку №733 формується за відсутності у платника за даними інформаційно-телекомунікаційних систем контролюючих органів податкового боргу, та/або недоїмки зі сплати та/або заборгованості з платежів (у тому числі розстрочених, відстрочених, реструктуризованих), контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Для отримання Довідки платникові необхідно подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи (далі – Заява) за встановленою формою.
Також інформуємо, що у зв’язку зі спалахом та розповсюдженням коронавірусу COVID-19 Центрів обслуговування платників області надають адміністративні послуги виключно в онлайн режимі.
Тому, з метою отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, радимо користуватись засобами електронного зв’язку, а саме Електронним кабінетом. Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС. Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь – якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.
Зазначимо, що створити та надіслати Заяву можливо у меню «Заяви, запити для отримання інформації» при цьому, з обов’язковим посиланням на відповідний нормативно-правовий акт, яким передбачено необхідність підтвердження відсутності заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, та найменування суб’єкта (підприємства, установи, організації), до якого (якої) Довідку буде подано.
Довідку в електронній формі платник отримує у приватній частині електронного кабінету з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги».

Строк дії Довідки становить 10 календарних днів з дати її формування. У Довідці обов’язково зазначається термін її дії.
Слід зазначити, що для допомоги платникам податків Державна податкова служба випустила 6 відеоурок з роз’ясненням як подати заяву про надання довідки про відсутність заборгованості, який можна переглянути за посиланнями:
https://tax.gov.ua/media-tsentr/videogalereya/videouroki/6153.html
https://youtu.be/g3M1TsVr1S8
https://www.facebook.com/107383900636180/videos/685039742249060/

Також, закликаємо платників податків Черкащини не допускати формування податкового боргу та проводити своєчасну звірку стану розрахунків з державним та місцевим бюджетами, зборами та єдиного внесу.
Наголошуємо, що своєчасна сплата податків, зборів та обов’язкових платежів є запорукою добробуту усіх громадян. Сплачені податки – це вчасно виплачені пенсії, соціальні виплати, зарплати, у тому числі медичним працівникам, які працюють в складних умовах боротьби з коронавірусною хворобою (COVID – 19).

Посилання на Наказ № 733: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z1102-18

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x