На сесії передали у спільну власність територіальних громад сіл Черкаського району службовий автотранспорт

На сесії передали у спільну власність територіальних громад сіл Черкаського району службовий автотранспорт

За повідомленням Черкаської районної ради, днями її голова Олексій Собко провів сорок четверту позачергову сесію районної ради, яка пройшла в закритому режимі в умовах карантинних заходів. Перед початком роботи сесії були проведені засідання постійних комісій районної ради з питань бюджету, фінансів, інвестиційної політики та соціального забезпечення та з питань економічного розвитку села, комунальної власності та державної регуляторної політики, де обговорено питання, які пропонувалися до розгляду на сесії.

Президія районної ради також провела засідання, на якому сформувала порядок денний сесії.

Першим питанням депутати розглянули зміни до районного бюджету на 2020 рік, з якими присутніх ознайомила начальниця фінансового управління райдержадміністрації Ганна Шокот. Зокрема, вона відмітила, що, враховуючи обставини, які склалися внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), дохідна частина районного бюджету не виконується. А це позначається недофінансуванням запланованих об’єктів та заходів. Тому районний бюджет потребує субвенції, яку надають згідно з рішень сесій об’єднаних територіальних громад Білозірська, Леськівська, Сагунівська, Свидівоцька та Чорнявська сільські ради в сумі 367,0 тис. грн.

Далі було підтримано рішення про надання згоди на передачу у спільну власність територіальних громад сіл Черкаського району службового автотранспорту, про що інформувала завідувачка сектору з питань юридичного забезпечення та управління майном спільної власності виконавчого апарату районної ради Ірина Гриценко. За рахунок субвенції з державного бюджету придбано Renault Duster для медичних працівників амбулаторії загальної практики-сімейної медицини с. Геронимівка Руськополянської ОТГ та Renault Duster для медичних працівників Дубіївської амбулаторії загальної практики-сімейної медицини комунального некомерційного підприємства «Черкаський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Черкаської районної ради.

Одноголосно було проголосовано звернення депутатів Черкаської районної ради до Кабінету Міністрів України щодо Закону України «Про оренду державного та комунального майна», який регулює правові, економічні та організаційні відносини, пов’язані з передачею в оренду майна, що перебуває в державній та комунальній власності, а також передачею права на експлуатацію такого майна.

Зазначений закон введено в дію 1 лютого 2020 року, роз’яснень щодо його застосування немає, внаслідок чого відповідні установи і організації не можуть укладати орендні відносини і втрачають надходження до бюджетів.

Також був підтриманий депутатами районної ради блок комунальних питань, а саме: про надання згоди на передачу у спільну власність територіальних громад сіл Черкаського району основних засобів, про надання дозволу на списання основних засобів, про надання пільги щодо сплати орендної плати, про передачу майна та про делегування повноважень голові районної ради.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x