Черкаси долучаються до всеукраїнської культурної акції

Черкаси долучаються до всеукраїнської культурної акції

«Увімкни Україну!» – саме під таким гаслом 12 травня 2020 року Черкаси долучаться до всеукраїнської акції #стопкультурнийкарантин. Її учасники – івентори, менеджери культурних проектів і концертів, а також оператори технічного забезпечення заходів – мають на меті привернути увагу уряду країни до проблем, яких зазнає сфера креативних індустрій України в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Про це повідомляє у соцмережі «Фейсбук» громадська діячка міста Черкас Анна Сакун.

Акція #стопкультурнийкарантин покликана привернути увагу уряду до факту існування культурної індустрії в Україні і почати діалог з її представниками щодо можливого сценарію виходу з карантину. Так 12 травня о 22.00 на знакових локаціях українських міст увімкнуться спрямовані в небо промені світла.

«Пандемія Covid-19 зупинила весь світ. Коли уряди інших країн рятують свої економіки шляхом підтримки населення та бізнесу, планують поетапні виходи з карантину та прогнозують ймовірні сценарії для індустрій, український уряд ще тільки розробляє програми подолання кризи. При цьому сфера креативних індустрій та видовищних заходів знаходиться у забутті. Нас ніби не існує.

Ресторанам дозволили літні майданчики та їжу на виніс, перукарням – попередній запис та чіткі вимоги соціальної дистанції, навіть для торгівельно-розважальних центрів – обмеження щодо кількості відвідувачів..
План майже готовий для всіх галузей, окрім індустрії культури та видовищ», – наголошують ідейники акції – організатори найбільшої конференції концертної індустрії України KYIV MUSIC DAYS.

«Увімкнути Україну» планують саме на знакових місцях для проведення заходів у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Хмельницькому, Чернігові, Ужгороді, Тернополі та інших містах України. У Черкасах учасники акції спрямовуватимуть світло в небо у сквері ім. Богдана Хмельницького. Кажуть, саме з цього місця починалося чимало заходів і фестивалів, а також воно ніби є центром між Соборною площею міста – серцем Черкас та парком Долина троянд – найбільш улюбленим місцем відпочинку містян.

Акція мирна і не передбачає масового зібрання людей, однак долучитися до підтримки вимог працівників креативних індустрій може кожен, розмістивши відповідний пост на власних сторінках соціальних мереж ( детальніше – https://cutt.ly/eybbnF8).

Водночас, окрім участі в акції, менеджери культурних проектів у Черкасах долучаються до роботи над створенням конкретних пропозицій та плану виходу з кризи для поліпшення діалогу з владою.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x