У Жашківському районі на автодорозі Київ-Одеса тривають дорожні роботи

У Жашківському районі на автодорозі Київ-Одеса тривають дорожні роботи

На автодорозі М-05 Київ-Одеса на ділянці км 143+028 – км 152+918 у Жашківському районі на лівому проїзді, на замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області, продовжуються роботи з поточного середнього ремонту. Роботи проводяться у рамках програми Президента України «Велике будівництво» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 січня 2020 року №36. Про це повідомляють у пресслужбі САД у Черкаській області.

Підрядною організацією завершено роботи із влаштування трьох шарів асфальтобетону, минулого тижня завершено влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття ЩМА-20. Продовжуються роботи із укріплення узбіч та влаштування розподільчої смуги.

Під час проведення поточного середнього ремонту ділянки автодороги М-05 проведено укріплення та підсилення існуючого дорожнього одягу, укріплено узбіччя та влаштовано водовідведення з проїзної частини автодороги. влаштовано новий вирівнюючий та верхній шари асфальтобетонного покриття, з’їзди з автодороги. Також буде влаштовано дорожню розмітку, встановлено нові дорожні знаки.

Технічний нагляд за проведенням робіт здійснюють спеціалісти Відділу якості, технічного контролю та нових технологій і Лабораторії з контролю якості Служби автомобільних доріг у Черкаській області та ДП «Дорожній контроль якості».

Дорожнє покриття по всій протяжності автодороги М-05 Київ-Одеса опинилося у неналежному стані через багато факторів, які не залежать від дорожників. Внаслідок тривалої експлуатації, через недостатність фінансування дорожньої галузі протягом останніх десятиріч, порушення міжремонтних термінів, інтенсивний рух великовагового транспорту та понаднормове завантаження вантажівок, що їздять цим маршрутом, дорожнє покриття автодороги М-05 Київ-Одеса зазнало значних руйнувань і потребує відповідних ремонтних робіт.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x