Лисянські лісівники висіяли у розсадники 13 деревних та чагарникових порід

Лисянські лісівники висіяли у розсадники 13 деревних та чагарникових порід

У Лисянському лісгоспі наразі завершили процес висівання лісового насіння у розсадниках та теплицях на загальній площі 1,1 га. Вже до наступної лісокультурної кампанії лисянські лісівники планують отримати близько 500 тисяч штук стандартних сіянців для створення лісових культур.

На більшій частині посівних площ висіяли насіння дуба звичайного та дуба північного. Збільшуючи асортимент вирощуваних у розсадниках лісових порід, на решті ділянок висіяли насіння сосни кримської, модрини європейської, акації білої, горіха чорного, гледичії колючої, абрикоси звичайної, липи дрібнолистої, ясена звичайного, маслини вузьколистої, кизилу, клену татарського. Частина насіння висіяна під вирощування у контрольованому середовищі – в коробах з частковим притіненням та поливом. Про це повідомляють у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Вже третій рік поспіль лисянські лісівники вирощують сіянці модрини європейської з закритою кореневою системою в спеціальних касетах. За словами лісівників, цей метод вирощування дає змогу продовжити садіння лісових культур у різні агротехнічні строки та сприяє кращій приживлюваності.

Вирощування якісного посадкового матеріалу має надважливе значення у роботі лісівників, адже саме від якості вирощених сіянців залежить продуктивність майбутніх лісів. Тож ми постійно вдосконалюємо лісокультурний напрямок роботи та працюємо на високий результат», – відзначає директор Лисянського лісгоспу В’ячеслав Шако.

Окрім того, лисянські лісівники розширили шкілку декоративних порід на 0,13 га, висадивши 8 тис. шт. самшиту вічнозеленого та 1,6 тис. шт. ялівцю колоновидного.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x