В області прогнозують заморозки

В області прогнозують заморозки

Вересень попрощався з нами спокійною, помірно-теплою погодою. Останні три доби місяця на Черкащині, незважаючи на прохолодні ночі, видалися комфортними. Було сухо, вітер – від слабкого до помірного, середній добовий температурний фон – у межах та дещо вищий за кліматичну норму. Вдень повітря прогрівалося до +17–20°. Такі погодні умови були сприятливими як для відпочинку на природі, так і для проведення необхідних осінніх робіт у саду, на городі та в полі. Про це повідомив начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. «Нова Доба» дізналася про це в ОДА.

За прогнозом, наступної доби Черкащина продовжить перебувати в області підвищеного атмосферного тиску, що визначатиме погодні умови. Спостерігатиметься суха погода з підвищеним на 1–2° відносно кліматичної норми температурним фоном.
2–3 жовтня, внаслідок посилення впливу скандинавського антициклону, що сформувався в холодній повітряній масі, стане прохолодніше. Середній добовий температурний буде нижче норми на 2–3°. У нічні та ранкові години на ґрунті, а місцями по області й в повітрі, будуть заморозки інтенсивністю 0–5°. Опадів не очікується.
Такий режим погодних умов утримається до середини наступного тижня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x