На Золотоніщині розпочалася реконструкція мосту

На Золотоніщині розпочалася реконструкція мосту

На автомобільній дорозі державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь на ділянці км 117+180 у Золотоніському районі розпочалася реконструкція шляхопроводу через залізничну колію та підходів до нього. Про це повідомляють в пресслужбі Служби автомобільних доріг у Черкаській області.

21 травня, о 17 годині розпочато демонтажні роботи на цьому шляхопроводі. На період виконання робіт з реконструкції шляхопроводу, рух штучною спорудою для усіх видів транспорту закрито.

На період виконання ремонтних робіт буде змінено рух автотранспорту дорогами загального користування відповідно до схеми погодженої з Департаментом Патрульної поліції України. Рух легкового та вантажного транспорту вагою до 3,5 тонн здійснюється через місто Золотоноша, рух іншого великовагового транспорту – по автодорогам Н-02, Н-16 та Р-10 через міста Черкаси, Сміла та Канів. Крім того, відкритою залишається і мережа місцевих доріг, якими теж можна здійснити об’їзд.

На замовлення Служби автомобільних доріг у Черкаській області підрядна організація виконає комплекс робіт, який доведе технічні параметри шляхопроводу до сучасних стандартів. Ремонт його проходитиме у межах проведення реконструкції обходу міста Золотоноша на автодорозі державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь на ділянці км 109+200 – км 120+800. Ремонтні роботи проводяться у межах програми Президента України «Велике будівництво» відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року №254.

Шляхопровід через залізничну колію на автомобільній дорозі загального користування державного значення Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь на ділянці км 117+180 побудований у 1974 році. В результаті довготривалої експлуатації (більше 46-ти років), негативного впливу кліматичних умов, збільшення інтенсивності руху автомобільного транспорту, у тому числі великовагового більше 40 тонн, сталося руйнування балок прогонових будов, деформаційних швів та асфальтобетонного покриття.

Реконструкція шляхопроводу передбачає розбирання старої конструкції мосту. На новій конструкції мосту буде влаштовано розширення проїжджої частини, облаштування нових опор шляхопроводу, прогонових споруд, влаштування нової монолітної плити проїзної частини, заміну балок, влаштування водовідведення, облаштування тротуару, влаштування нового бар’єрного та перильного огородження. Також буде влаштовано нове асфальтобетонне покриття на підходах до шляхопроводу, встановлено нові дорожні знаки. Роботи з реконструкції шляхопроводу будуть завершені до кінця 2020 року.

Реконструкція штучних споруд на автошляхах Черкаської області проводилася у 2018 та 2019 роках – на автодорозі М-12 Стрий–Тернопіль–Кропивницький–Знам’янка було проведено реконструкцію шляхопроводів через залізничну колію на ділянках км 535+696 та км 520+101. Було демонтовано старі шляхопроводи, які були в аварійному стані, та збудовано нові.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x